Halálos vonatgázolás történt Balatonboglárnál. Az utasoknak le kellett szálniuk a szerelvényről. A vonalon késnek a vonatok.

Gázolt az IC

A Budapestről Zágrábba tartó nemzetközi InterCity Balatonbogláron elgázolt egy embert – közölte a Mávinform. A helyszínelés végéig – várhatóan 20-21 óráig – szünetel a vonatközlekedés ezen a szakaszon, az utasokat pótlóbuszok szállítják Balatonlelle felső és Balatonboglár között.

Késések várható

A Budapest–Székesfehérvár-vonalon 20-40 perccel lehet hosszabb a menetidő a baleset és az átszállások miatt – közölte a vasúttársaság.

Az utasoknak le kell szállni a vonatról

A vasúttársaság pótlóbuszokat rendelt, amelyek Balatonszemes és Balatonboglár állomások között szállítják az utasokat.

Ma már ez nem az első eset

Vonat gázolt el egy embert Dunakeszin, a Gyártelep vasútállomásnál kora délután. A rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai egy sátrat állítottak fel a helyszínen, ezért valószínű, hogy az áldozat nem élte túl a balesetet – írta a budapestkornyeke.hu. A portál szemtanúk beszámolóit is ismerteti.

Felborult a menetrend

Itt is késnek a vonatok, csak estére áll vissza menetrendszerinti közlekedés.

Délelőtt is volt egy hasonló baleset

Keleti pályaudvarról Hegyeshalomba tartó 62-es számú gyorsvonat elgázolt egy embert. A helyszínelés miatt a gyorsvonat utasait más, alkalmas vonatra szállították át. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon 15-20 perccel megnőtt a menetidő.

Egy éve nyugtalanító vonatbaleset történt Balatonbogláron

A szabadbattyáni, de Budapesten dolgozó fiatal férfi egy balatonboglári szórakozóhelyen töltötte az estét augusztus 17-én. Egyedül érkezett, és egyedül távozott éjjel fél három körül. A mobiltelefonja adatai szerint a 21 éves férfi átkelt a síneken, de elütötte a Fonyódról Budapestre haladó vonat. A baleset 3 óra 58-kor következett be, de a telefonja szerint azonban még 4 óra 17 percig gyalogolt. Az időbeli eltérés nyugtalanítja családját, és szemtanúkat keresnek, hogy kiderítsék, mi történt aznap éjjel – számolt be a történésről a sonline.hu.

Rejtélyes csontváz borzolja a kedélyeket a déli parton

Este 10-kor indult újra a forgalom

Megindult a vasúti közlekedés Balatonboglárnál, ahol eddig gázolás miatt állt a vonatforgalom. A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon éjszaka állhat helyre a menetrend szerinti közlekedés.