A háromnapos hétvége miatt érezhetően megnőtt a forgalom a Balaton-parti településeken. Ez teljesen érthető is, mivel a tavaszi időjárás sokakat vonz egy kirándulásra vagy egy kis kikapcsolódásra, azonban a járvány soha nem látott esetszámokat produkál a harmadik hullámban.

Itt a háromnapos hétvége

A hosszú hétvége miatt sok szülő szabadságot vett ki vagy home office-ban dolgozik, ezért többen leutaztak a Balatonra, hogy ott élvezzék a háromnapos szünetet. A járvány viszont nagyon magas fertőzésszámokkal terheli az országunkat, ami miatt a leutazóknak és a polgármestereknek is fel kellett készülnie – írja a Veol.hu.

Nem aggódnak a településvezetők

Balassa Dániel szigligeti polgármester már korábban is azt nyilatkozta, hogy szerinte nem lesz akkora roham, mint 2020 tavaszán volt, ugyanakkor felkészültek a pihenni vágyók érkezésére. Szigligeten nyitva van a strand, és ezen nem is terveznek változtatni. A mosdók viszont egyelőre zárva tartanak, míg a hétvégeken működik egy büfé, elviteli lehetőséggel. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Balatonedericsin nincs strand

Mivel a balatonedericsi strandon most fognak kezdődni a korszerűsítési munkák, ezért a strandot hamarosan munkaterületté nyilvánítják. A helyet nem zárják le, de mindenkit arra kérnek, hogy ne lépjenek be a területre. A mosdók is zárva vannak, és a vizet sem nyitják meg, amíg tart a munka. „Várhatóan május végén nyithatunk” – mondta Papp János polgármester.

Ez a helyzet Révfülöpön

A vendéglátóegységek a révfülöpi strandokon is zárva vannak, viszont a település centrumában több helyen is lehet vásárolni elvitelre. Kondor Géza polgármester úgy véli, nem lesznek annyian, hogy óvintézkedésekről kellene dönteni, arról nem is beszélve, hogy a községben sok a zöld terület, park, nyílt tér, de még a strandra is le lehet menni, ahol még több hely van.

Tihanyra sokan érkeznek

„Rengetegen érkeznek a félszigetre a jó időben, ezt mutatják az elmúlt hetek tapasztalatai” – mondta Tósoki Imre tihanyi polgármester. Elmondása szerint érthető, hogy sokan leutaztak Tihanyra, mert szüksége van az embereknek a friss, tiszta levegőre, a sétára és a kirándulásokra. Az önkormányzat tulajdonában lévő parkolók ingyenesek, azonban március 12-től már fizetni kell a magánparkolókban.

Örülnek az érkezőknek Balatonfüreden

„Többen lettünk Balatonfüreden, de mindenki a saját helyére, illetve ingatlanjába érkezett” – közölte Böröcz István, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke. Azt mondta, azok a vendégek, akik megérkeztek, nyaralótulajdonosok, és nyáron is ott vannak, szerves részei a közösségnek. Szerinte az érkezők nagyon jól döntöttek Balatonfüreddel, és büszke is rá, hogy többen is Füredet választották. Hozzátette, hogy a városban mindenki tekintettel van a másikra, és az emberek betartják a kötelező óvintézkedéseket.

Tavaly többen voltak Balatonfűzfőn

 Szanyi Szilvia polgármester azt nyilatkozta a Napló megkeresésére, hogy amikor 2020-ban átálltak az iskolák a digitális oktatásra, többen utaztak Balatonfűzfőre, mint most. A településvezető szerint ez akkor sem okozott gondot a településnek, mivel mindenki betartotta a szabályokat.

Szabálykövetők

Szanyi Szilvia azt is elmondta, hogy van egy parti sétányuk, ahol mindenki kellemesen tud sétálni, és azt tapasztalják, mindenki be is tartja a szabályokat, a többség szabálykövető. Egyúttal bíznak az érkezők józan ítélőképességében.

Fűzfőn kevés a beteg

„Nálunk eddig szerencsére nagyon kevés koronavírusos megbetegedés történt az országos átlaghoz képest. Amióta át kellett állni az online oktatásra, megszerveztük az óvodai és iskolai ügyeletet, de csak páran éltek vele, azok, akik tényleg sehogy sem tudták otthon biztosítani a gyerekfelügyeletet” – mondta a lapnak Szanyi Szilvia. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tihany – Forrás: BudaPestkörnyéke