A rendőrök kénytelenek voltak betörni az autó ablakát, különben bekövetkezett volna a tragédia. A lezárt kocsi a tűző napon parkolt, amelyben egy kétéves gyermek tartózkodott.

Betörték az autó ablakát

A balatonföldvári rendőrök egy a tűző napon parkoló autóból mentettek ki egy kétéves kisfiút. A gyermek a nyári forróságban volt bezárva a felhevült autóban – írja a Likebalaton.

Az édesanya riasztotta a rendőröket

Egy kétségbeesett édesanya kért segítséget a Balatonföldvári Rendőrőrsön június 17-én, 8 óra 40 perc körül. A nő azért riasztotta őket, mert az egyik közeli bevásárlóközpont parkolójában az autója ajtaját véletlenül bezárta, és a kocsiban maradt az indítókulcs és a kétéves kisfia is. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azonnal jött a segítség

A balatonföldvári egyenruhások azonnal a helyszínre siettek, ahol meg is találták az utastérben már legalább 20 perce tartózkodó, síró kisfiút. Pillanatok alatt döntöttek.

Betörték az ablakot

Fodor Lajos rendőr törzsőrmester nem hezitált, és a nála lévő gumibottal betört a jármű egyik ablakát, és Szűcs András rendőr százados kollégájával kiemelték a kisfiút a kocsiból.

Megmentették

Miután a rendőrök biztonságban kiemelték a gyermeket, a rendőrőrsre vitték, ahol a mentőszolgálat munkatársainak gondjaira bízták.

Balatonföldváron mentették meg a kétéves kisfiút

Legutóbb egy horgászt mentettek ki a vízből

Mint korábban beszámoltunk róla, április 24-én egy horgász kért segítséget a balatoni vízirendőröktől, mivel a csónakjával elsodródott, és már nem tudott biztonságosan kievezni a partra. A rendőrök nem tétlenkedtek, és azonnal a segítségére siettek.

Leállt a motor

A bajba jutott férfi rögtön elmondta a rendőröknek, hogy mi történt: elmondta, hogy a csónakja elektromos motorja leállt, és emiatt nem tudott kievezni a partra, még önerővel sem. Az egyenruhások segítettek neki, és nekikezdtek a mentésnek.

Kimentették a vízből

A rendőrök végül a 66 éves alsóörsi horgászt a csónakjával együtt épségben a csopaki horgászkikötőbe vontatták. Az eset során a férfinek nem esett baja, biztonságban kikerült a Balatonból. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke