Teljesen összeomlott annak a 45 éves nőnek a családja, akit kollégája szurkált halálra a veszprémi gyárban. A 25 éves férfi állítólag féltékenységből szúrkálta halálra munkatársát. A tettest a cselekmény után egy buszmegállóban fogták el. Rokonai csak pár nap múlva értesültek arról, hogy A. Gergőt miért nem tudják napok óta elérni telefonon.

Nem érti a család, mi történt

Veszprémi munkahelyétől nem messze, Bakonynánán lakott a családjával az a 45 éves nő, akit egy veszprémi gyárban gyilkoltak meg vasárnap korán reggel. A kétgyermekes édesanya, S. Zsuzsa hozzátartozói teljesen értetlenül állnak a történtek előtt, képtelenek felfogni, mi vezethetett odáig, hogy valaki kioltsa szerettük életét – írja a Kékvillogó.hu

Az öltözőben gyilkolta meg

Zsuzsa minőségellenőrként dolgozott az elektronikai vállalatnál már régóta, vérbe fagyott holttestére pedig a cég öltözőjében bukkantak rá. Azonnal értesítették a mentőket, akik már nem tudták megmenteni az asszony életét.

Buszmegállóban fogták el

Az áldozatot kollégája egy késsel többször is hason szúrt. A gyilkosság után a rendőrök az elkövetőt egy közeli buszmegállóban fogtak el, aki egy 25 éves, Hajdú-Bihar megyéből származó magyar állampolgár.

Nyomoz a rendőrség

A. Gergőt azonnal előállították a helyi rendőrségre, miután őt gyanúsították a bűncselekmény elkövetésével. Az ügyben emberölés bűntettének gyanúja miatt nyomozás indult a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon. 

Több nőnél is próbálkozott

„Az a férfi nem olyan régóta dolgozhatott a cégnél, de úgy tudom, már több nőnél is bepróbálkozott, mások is panaszkodtak rá. Korábban viszont sosem volt agresszív, nem tudjuk, most mi történhetett vele. Biztos a visszautasítás miatt támadhatott. A munkások az étkezdében a saját késeikkel ehetnek, így könnyen bevihette magával a gyilkos eszközt” – mondta a Blikknek a cég egyik alkalmazottja.

Hihetetlen, ami történt

„Hihetetlen, hogy az ember még a munkahelyén sincsen biztonságban. Hétfőn ment be kihallgatásra a rendőrségre Zsuzsa férje, s egyelőre a család is csak a hírekből tájékozódik. Onnan tudják, hogy ez a férfi másokat is zaklathatott” – mesélte az áldozat és a gyászoló család egyik közeli ismerőse.

Három műszakban dolgozott

A falubeliek szerint egy nagyon békés, kiegyensúlyozott, vidám nő volt Zsuzsa. Nemrég ünnepelték a 25. házassági évfordulójukat a férjével. Három műszakban dolgozott, de sosem panaszkodott, hogy problémája lenne valakivel.

Rokonai nem tudták elérni

A Blikk azt írja, sikerült elérniük a tettes rokonait telefonon. A család semmit nem tudott arról, hogy A. Gergő gyilkossági ügybe keveredett, igaz, napok óta nem tudták elérni rokonukat, de hogy miért, arról fogalmuk sem volt.

Több tragédia is volt már a gyárban

Nem ez az első tragédia a veszprémi Valeo gyárban. Tavaly októberben egy 74 éves, külsős munkavállalót ütött el egy 54 éves férfi teherautóval a gyár udvarán, 2020 májusában pedig a cég dolgozóit szállító kisbuszt érte baleset – öten életüket vesztették, négyen súlyosan megsérültek.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a gyilkosság után – Forrás: police.hu