Elsüllyedt egy vitorláshajó szombaton a Szüreti Regattán, a vízimentők segítettek a legénységnek elhagyni a hajót. Közben ítélet született egy tavalyi hajóbaleset ügyében, akkor a balatonlellei homokpadon futott zátonyra egy hajó, mert részeg volt a kapitány.

Ittassan hajózott

Ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt nyújtott be vádiratot a Fonyódi Járási Ügyészség azzal a budapesti férfival szemben, aki ittasan vezette a motorral is felszerelt vitorlás kishajót.

Az indulás előtt is piált

A vád szerint a terhelt tavaly júniusban az egyik balatonfüredi kikötőben várta a barátait, miközben több deci bort fogyasztott el. A társaság a késő délutáni órákban indult útnak, a hajó vezetésére képesítéssel és engedéllyel rendelkező férfi közvetlenül az indulás előtt is ivott szeszes italt.

Hajózás közben is ivott

A férfi a nyílt vízen hajózva tovább folytatta az italozást, így közepesen ittas állapotban indította be a hajó motorját, amikor annak működtetése a viharos időjárás miatt szükségessé vált.

Homokpadra futott

A hajót végül a vízirendészet munkatársai szabadították ki az esti órákban, mivel az a balatonlellei kikötő közelében homokpadra futott. Az ügyészség pénzbüntetést és vízi járművezetéstől eltiltást kért a férfire.

Elsüllyedt egy hajó

Közben a Szüreti Regattán most szombaton elsüllyedt egy hajó. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke osztott meg egy videót közösségi oldalán az elsüllyedt vitorlásról.

Kimentették a legénységet

A hozzászólásokból az derül ki, hogy a Tromos nevű hajó legénységét sikerült kimenteni, senki nem sérült meg.

Itt az elsüllyedt hajóról készült videó

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból