Tegnap paplanba csavart csecsemőt talált egy házaspár az egyik buszmegállóban Fonyódon. A mentősök is meghatódtak a látványon. Most érkezett a friss hír: Feladta magát az anya, aki a buszmegállóban hagyta fél órával korábban született gyermekét a nyolc fokos hidegben.

Csecsemőt találtak Fonyódon

Kutyasétáltatás közben talált rá egy csecsemőre egy pár Fonyódon. A kisbabát egy buszmegállóban, paplanba csomagolva találták meg.

Riasztották a mentőket

„A helyszínre riasztott rutinos mentőegység már induláskor bekapcsolta a betegtér fűtését és útközben előkészültek az ellátásra” – írta Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Fél órás lehetett a csecsemő  

A mentők perceken belül helyszínre értek, ahol egy 45-50 centis, egészséges újszülött várta őket a nyolcfokos hidegben, aki kb. 30 perce jöhetett a világra.

Kórházba vitték az újszülöttet

A kislány mentéséhez hamarosan újabb mentőegység csatlakozott és végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülöttet.

Kinyomozták ki hagyhatta ott

Most érkezett a friss hír, hogy a nyomozók azonnal adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek, melynek eredményeként egy nap alatt sikerült azonosítani a nő személyét, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Feladta magát a nő

A kislány anyja, L. Marianna ma, október 13-án feladta magát a megyei rendőr-főkapitányságon, ahol a nyomozók emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették. Évekig börtönben maradhat.

Kiemelt kép: illusztráció