Állatkínzás miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség a férfi és a nő ellen, akik költözéskor elhagyták el a kutyájukat. A három hónapos kiskutyát élelem és víz nélkül hagyták egy bezárt lakásban.

Vádat emeltek ellenük

Az ügyészségi vádirat szerint az 51 éves férfi és 38 éves élettársa 2020 áprilisában vették magukhoz a kölyökkutyust, amelynek a Veszprém megyei, várpalotai társasházi lakásukat biztosították otthonul. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Várpalotán történt az eset

Elköltöztek

A páros a kiskutya megvásárlását követően két hónappal sietve elköltözött ismeretlen helyre. Ugyanakkor távozásukkor megfeledkeztek a három hónapos kiskutyáról, akit zárt lakásban hagytak élelem és víz nélkül. EZ IS ÉRDEKELHET: Az egyik balatoni strandon lelt otthonra az év emlőse, amely állat a patkányok nagy ellensége

Szomszédok vették észre

A néhány hónapos kiskutya nagyon megijedhetett, amikor a sötét szobában magára hagyták bármilyen ellátás nélkül. Félelmében hangosan ugatott a segítségért, amit néhány szomszéd hallott meg. NE HAGYD KI EZT SEM: Fegyverropogás Balatonfüred közelében, vadászok lepik el a környéket

Szóltak a gondnoknak

Miután még aznap meghallották a társasház lakói a kiskutya hangos vakkantásait, szóltak a ház gondnokának, hogy csináljon valamit. Mivel a házmesternek volt pótkulcsa a lakáshoz, így rögtön be is ment a lakásba és meg is találta az kisállatot. EZT IS OLVASD EL: A varjak miatt írt elkeseredett posztot Siófok polgármestere

Elszállították

Nagy volt az öröm, amikor kiszabadították az ebet: a kiskutya megmenekült, a szomszédok pedig lecsendesedtek. Mindazonáltal a kutyus tulajdonosait nem tudták elérni, így az állatot menhelyre szállították.

Súlyos felelőtlenség

A páros nem törődött az állat sorsával. Sőt, a nő csak több mint fél év múltán érdeklődött a társasház tulajdonosánál a kutyával kapcsolatban, amely élelem és víz nélkül egy héten belül elpusztulhatott volna.

Ez is érdekelhet

Ez lehet a büntetésük

A vádhatóság a vádiratában azt indítványozta, hogy a férfit elzárás büntetésre, míg a nőt közérdekű munkára ítélje a Veszprémi Járásbíróság. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay