Fokozatosan melegszik az idő, aminek köszönhetően a hét második felében már akár 25 fok is lehet a hőmérséklet a Balatonnál. Sajnos azonban számítani kell rá, hogy záporok, zivatarok fogják kísérni a napsütést, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Borús lesz a hétfő

A tavasz utolsó napján a nagyobb felhők és az éjjeli gyenge csapadék csak lassan vonul el a déli és keleti tájakról. Az ország többi részén szintén felhős lesz az idő, sőt a déltől kezdve a Dunántúl keleti felén, illetve a Duna-Tisza közén záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jég is kísérheti az esőt

A hétfői zivatarokat azonban apró szemű jégdarabok kísérhetik, és még a szél is felerősödik a Balatonnál. A leghidegebb hőmérséklet a hét első napján 5-11 fok között alakul. Napközben várhatóan 18-22 fok lesz.

Kedden már kisüt a nap

Június első napján, kedden már néhány órára megmutatja a nap az igazi erejét, és csak néhol fordulhatnak elő esők és zivatarok. Sok helyen megélénkül és erős lesz a légmozgás. Hajnalban 4-10 fok lesz, míg délutánra akár 22 fokig is felmelegedhet a hőmérséklet.

Szerdán jön a napsütés

Ahogy haladunk előre a hét napjain, úgy melegszik az időjárás: szerdán már mindenütt kisüt néhány órára a nap. Néhol azonban előfordulhat zápor, eső. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-11, míg a legmagasabb 18-23 fok között alakul.

Többórás napsütés vár csütörtökön

A hét következő napján, csütörtökön csak egy-egy zápor zavarhatja meg a napsütést, amelyben akár órákig is fürödhetünk. 6-12 fok között valószínű a legalacsonyabb hőmérséklet, de 20 és 25 fok körül lesznek a maximumok.

Pénteken is eshet az eső

Sok lesz a napsütés pénteken is, azonban még ekkor is kialakulhatnak helyenként záporok, zivatarok.  A legalacsonyabb hőmérséklet 7-14, a legmagasabb hőmérséklet 21-26 fok között valószínű.

Szombaton marad a napsütés

A hétvége első napjára, szombatra szintén többórás napsütést jósoltak a meteorológusok, akik szerint csak elszórtan fordulhatnak elő záporok és zivatarok. Zivatar környezetében a szél is megerősödhet. Szombaton a leghidegebb 10-15 fok lesz, és délután 22-27 fokig melegedhet a levegő.

Ez is érdekelhet

Vasárnap is szép napunk lesz

A hét utolsó napján a szombatihoz hasonló időjárás várható, tehát sok lesz a napsütés, de előfordulhatnak záporok, zivatarok. Vasárnap a hajnali 11-16 fokról napközben 22-27 fokig emelkedik a hőmérséklet. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke