Koós János imádott vitorlázni, még a kilencvenes évek elején építtetett magának egy saját hajót, amely a Koóstoló nevet kapta. A 2019-ben elhunyt énekes halála után lánya, Réka örökölte a járművet, aki most úgy döntött, eladja.

Kékszalagon is részt vett

Koós János a nyarakat a színpadon kívül legszívesebben a vitorlásán töltötte, amelyet harminc évvel ezelőtt kifejezetten magának építtetett. Imádta vele a Balaton hullámait szelni, tagja volt a helyi kluboknak, és minden verseny, rangos esemény egyik aktív résztvevője és szervezője volt. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Unokája is imádta

Olykor még a tengerre is kilátogatott vele. Családja sokszor elkísérte őt, gyermekei, Réka és Gergő „nyaraltak” a Koóstolón, később pedig unokája is beleszeretett ebbe az életformába.

Nem használták a hajót

A táncdalénekes halála után hajóját lánya, Réka örökölte, aki a pandémia alatt többször is kihajózott, ám az elmúlt időszakban erre nem sok ideje volt. Tavaly tavasszal odaadta egy szakembernek, aki használta, valamennyire rendbe hozta, de idén visszaadta Rékának, aki ezek után úgy döntött, megválik tőle, az eladásával a korábbi bérlőt bízta meg jutalékért cserébe – írja a Blikk.

5,7 millió az ára

Szombaton fel is került egy hajók adásvételével és kiadásával foglalkozó Facebook-csoportba a hirdetés, miszerint eladóvá vált a DIXI 32 típusú vitorlás. Eddig négy érdeklődő jelentkezett, egyikük elmondta, 5,7 millió forintért árulják a Koóstolót, ami egy ideje az alsóörsi kikötőben áll.

Fel kell újítani

A hajó kívülről szép állapotban van, de belül felújításra szorul. A belső részben egy szalon és kabin található, melyben összesen hatan tudnak aludni. Tartozik még hozzá egy fürdő mosdóval és konyha is, de a bútorokat, belső burkolatot fel kell újítani.

Még ötmilliós kiadás

A nagyjából 20 lóerős Perkins motorra is ráfér egy generál. Úgy saccolták a cikkben, hogy még 5 millió forintot kellene rákölteni. A hajó sokat volt használva, és ráfér a karbantartás. Amikor ő tavaly tavasszal birtokba vette a Koóstolót, egy kicsit helyreállította.

Szerednyey Béla emlékei

„Egymás mellett álltak a hajóink, és szinte együtt töltöttük az egész szezont. Gyakran vele voltak a gyerekei, Réka a lányát is hozta magával. Velem ellentétben ő nem saját kezűleg újítgatta a vitorlást, de voltak erre megbízott emberei. Nem tudom, később mennyire figyelt erre, mert én hat évvel ezelőtt áttettem a hajót Alsóörsre. Rékával viszont többször összefutottam az elmúlt években a Mamma Mia! előadásain, és akkor arról panaszkodott, hogy a rengeteg munka miatt kevés ideje jut a vitorlást használni, a fenntartása viszont elég sokba kerül” – mondta Szerednyey Béla.

Bajor Imre és Koós János

Fotó: ATV

Bajor Imrével hajózott

Bajor Imre halála előtt Koós János minden nyarát a fülei házukban töltötte. Előfordult, hogy reggel behajóztak, egész nap élvezték a Balaton szelét, majd az éjszakára sem kötöttek ki.

Viharba keveredtek

„Szenvedélyem a hajózás, amit szerencsére feleségem és gyermekeim is megértettek, sőt átvettek tőlem. Arra már nem is emlékszem, mikor tettem le a vizsgámat, de arra igen, hogy nagyon büszke voltam magamra. Egyszer Imrével belekeveredtünk egy viharba, azt hittük, ott maradunk, de végül elvonult fölöttünk az erős szél” – mondta a Ripostnak öt évvel ezelőtt Koós János.

A víz szeretete

Koós János gyermekkorában édesapjától és nagypapájától a vízen tanulta meg a vitorlázás csínját-bínját. „Kis hajókon kezdtem, aztán ahogy megértem rá, le is tettem a vizsgát Aztán ahogy már megtehettem, megvettem az első saját hajómat, amit persze nagyon szerettem. A feleségem és kislányom is imádja a vitorlázást. Léna már mondogatja, hogy mikor teheti le a vizsgát és mikor lehet sajátja. Főleg hét közben vagyunk lent, mert hétvégén fellépések vannak” – nyilatkozta korábban Koós János. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Koós János és Bajor Imre