Elhunyt Járosi Tamás ingatlanfejlesztő, a tihanyi Malackrumpli étterem tulajdonosa. A hírt a közösségi oldalán családja hozta nyilvánosságra. 

Meghalt a tihanyi vendéglős

47 éves korában elhunyt Járosi Tamás, Malackrumpli nevű étterem tulajdonosa. „Csak ülünk szótlanul, már szavak sincsenek. Tamás itthagyott minket, túl jó volt ő erre a világra” – olvasható Járosi Tamás közösségi oldalán.  A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva, a címlapunkon bármikor eléred.

Búcsúzik a család

A Tihanyban található, Malackrumpli nevű étterem tulajdonosától családja a bejegyzésben úgy búcsúzott: „Minden búcsú egy kis halál, és mi, akik szerettük őt, most kicsit meghaltunk. A legfurcsább a semmi, hogy lehet többé sose lenni? Szeretünk”.

2013-ban nyitotta meg bisztróját

A Járosi Tamás tulajdonában lévő Malackrumpli bisztró 2013 nyarán nyitotta meg először kapuit, az akkor még létező Biobalaton termelői piac részeként Balatonfüreden. A cél elsősorban a piac üzemeltetése és ezzel együtt a saját minősített biogazdaságuk támogatása volt.

Sikeres volt a gerilla bisztró

„Azonban a nagy lelkesedéssel és szerény infrastruktúrával rendelkező gerilla étterem nagyon hamar és nagyon zajos sikert aratott, felkapott és bizonyos szempontból túl is tolt a média bennünket, özönlöttek a vendégek” – emlékezett vissza a vendéglátós a Malackrumpli blogján. Az éttermet végül bezárták, majd nagy nehézségek árán nyitották újra.

A balatoni vendéglátás nehézségei

Járosi Tamás nemrég a 24.hu-nak őszintén beszélt a vendéglátás nehézségeiről, az elszálló árakról, az elbaltázott balatoni fejlesztésekről és arról is, hogy hiába keresett 800 ezres nettó fizetésért séfhelyettest, meg sem csörrent a telefonja.

Ezeket a problémákat látta

A Malackrumpli tulajdonosa azt mondta, az alapanyagár-emelkedés, a munkaerőhiány és a bizonytalan forgalom miatt sokuk jövője került veszélybe, sokan vagy áremeléssel vagy külföldi munkaerő behozatalával próbálkoznak. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Járosi Tamás – Forrás: Facebook/Malackrumpli Bisztró