Más fogásokhoz képest is hatalmas példányt sikerült horogra akasztania Éder Lászlónak, aki a nagykanizsai Csónakázó-tavon fogott ki egy óriási pontyot. A trükkös horgász saját technikával vadászott a halakra, célja pedig az volt, hogy a háromnapos horgászat során 10 kilogramm feletti pontyokat fogjon ki.

Reggel érkezett

Éder László a barátaival ment le péntek reggel a tóhoz, a nagy hal pedig vasárnapról hétfőre virradó éjszaka harapott rá a csalira. A mérlegeléskor kiderült, a méretes hal 19,6 kilogrammos, amelyet aztán a fotózást követően vissza is engedtek a vízbe. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt aratott sikert a horgász

Két bottal pecázott

„Pénteken hajnali 5-kor érkeztem, sátrat vertem a tó partján, kiraktam a botjaimat, két bottal horgásztam, s a szerelékeimet két különböző távolságra helyeztem el, amiket előzőleg kimértem” – mesélte a horgász.

Régóta űzi a szakmát

Éder László már több mint 25 éves horgászik, és leginkább feeder botokat használ. Barátaival együtt csak a nagyobb halakra fókuszálnak, László a bojlis horgászat elkötelezett híve.

Így fogta ki az óriáspontyot

„Elvégeztem a beetetést, nem nagy mennyiséggel, mert annak nem vagyok a híve, inkább azt vallom, hogy az ember kevesebbet etessen, ne lakassa jól a halat, hiszen ki akarja fogni. Annyit kell neki adni, hogy megkóstolhassa és utána visszajárjon az etetésre. Kétféle, csípős borsos és csípős fahéjas, 24-es bojlival érkeztem, a pontyok szeretik a csípős ízvilágot, mert boldogsághormont szabadít fel a szervezetükben. Biztos voltam benne, hogy ezzel a módszerrel három nap alatt jönnek majd jó halak, az alapcél a 10 kilogramm feletti pontyok kifogása volt. Abban csak reménykedni mertem, hogy egy 15 kilogramm felettit is sikerül fognom” – mondta el a hétvégi eseményeket a horgász.

Csak egyszer etetett

A büszke horgász arról is beszélt, hogy egy nap csak egyszer etetett, alkalmanként 20-30 szem bojlit, és be is jött a számítása. A halvadászat során több halat is kifogott, sok példány súlya a 10 kilogrammot is meghaladta.

6 db 10 kilós pontyot fogott

A férfi elárulta, hogy a háromnapos kaland során 6 db pontyot emelt ki a vízből, melyeknek a súlya meghaladta a 10 kilót. Ezek közül kettő a 12 kilót is közelítette. László azt is elmesélte, hogy a 19,6 kilós bestia hétfőre virradó hajnalban, 2 óra 5 perckor akadt a horogra.

Kapás van!

„Először csak csippant egyet a kapásjelző, kibújtam a sátorból, vártam egy percet, de nem történt semmi, ezért visszamentem. Aztán megint jelzett, 3-szor, 4-szer csipogott, akkor már nem gondolkoztam, mellescsizma fel és be a vízbe. Húsz percig kellett fárasztanom, igazán a part közelében vadult meg, ott küzdeni kellett vele” – mesélte a horgász, hogyan birkózott meg a hatalmas hallal.

Jól sikerült a túra

Miután egy barátja segített neki, kiemelték a pontyot a vízből, a mérlegelés után pedig be is igazolódott, hogy László tényleg egy kapitális méretű pontyot fogott ki a vízből. A horgász azt mesélte, hogy varázslatos volt az a néhány nap, amelyet a tónál töltött, igaz, csak 6 órát aludt a három nap alatt, de azt mondta, teljesen megérte. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay