A kétnapos kerékpáros fesztivál a Balaton körül rengeteg programot kínál két keréken és gyalog. Csopakon nyomozós séta, a Tagyon birtokon vitorlás élménynap, a Szentgyörgyhegyen boros-csillagnézős élmény, Kőröshegyen levendulaszüret, Mencshelyen mezítlábas park vár. Lesz mozgóképfesztivál Veszprémben, Füreden és Almádiban, kiállítás Köveskálon, falunap Kéthelyen, Demjén koncert Siófokon, piac Hegymagoson.

BalatonBike365 Fest a Balaton körül

Első alkalommal kerül megrendezésre a Balaton körül több helyszínen, de azonos időben a BalatonBike365 Fest kétnapos kerékpáros fesztivál, mely a gyerekektől a családi túrázókon át, egészen a felnőtt kerékpárversenyzőkig kínál különböző izgalmas bringás programokat. Nem csak a Balatonnál, de Budapesten és környékén is szuper programok várnak rád most hétvégén. Kattints ide a részletekért.

Ingyenes programok az egész családnak

Terepi kerékpározás északon és délen

A terepi kerékpározás kedvelőit két teljesítménytúra is várja, június 11-én a Balatontól délre, míg június 12-én a Balatontól északra eső csodálatos erdőkben gravelezhetnek a jelentkezők. Az országúti kerékpárosok június 11-én, Keszthelyen és környékén próbálhatják ki a BalatonBike365 aszfaltos útvonalait, a befutó a meredek Rezi hegytetőn kap helyet.

Terepi teljesítménytúra, országúti verseny

Családi túrázás a Balaton körül

A családi túrázókat könnyű útvonalakon várják mindkét napon, Balatonfüredről, Keszthelyről és az Aliréti vadászháztól is indulnak túrák. Szintén a teljes hétvégén kipróbálható lesz egyszerre három helyszínen is a gyerekeknek szóló kerékpáros ügyességi pálya, ahol bukósisakot és kerékpárt is biztosítanak a szervezők.

Vitorlázós élménynap a Tagyon birtokon

Az élménynapon vitorlázós-piknik programot szervezünk, hogy minél több arcát mutassuk meg a Balatonnak. A program alatt a Balaton és a természet ritkábban látott arcát mutatjuk be. Vitorlázás közben az időjárástól függően kipróbálhatjuk a hajóvezetést, és a tó legtisztább részein fürödhetünk. További élmény fokozás érdekében: Házi kenegetők, saját kenyér és friss zöldségek fogyasztása a hajón, borkóstolás a Balaton közepén. A vitorlázás után 3 fogásos vacsora Birtokon – invitál egy felejthetetlen napra a Tagyon birtok.

Nyomozás Csopakon a patak apró élőlényei után

Nem is gondolnánk mennyiféle élőlény figyelhető meg egy patakban? A Balatonfelvidéki Nemzeti Park szervezésében szombaton egy órás rövid túrán vehetünk részt. A program során bepillantás nyerhetünk a kis helyi patak élővilágába és levelezőlapot készítünk a szerzett élményekről. A programon mindenki saját felelősségére vesz részt! Alsó korhatár: 6 év!

Szent György-hegy hajnalig: FŰBENÜLÉS MAJDNEM TELIHOLDDAL

2022-ben újra Szent György-hegy hajnalig! Immár ötödszörre jelentkezik az északi part egyik legnépszerűbb boros programja, mini fesztiválja! Ezen a szombaton megmozdul a hegy, a borászatok udvarairól zene szűrődik ki, és érdemes már kora délutántól nekiindulni, hogy felfedezni, milyen csodákat tartogat a Balaton legtitokzatosabb tanúhegye. Ne maradjon otthon a pléd, heveredjünk le a fűben, együnk és igyunk finomakat, hallgassuk a zenét, vagy a csendet, kapcsolódjunk ki- és a természettel. 15 pince, akusztikus zene, BBQ…

Mozgóképfesztivál, szuper filmek Veszprémben és a Balaton partján

Remek filmeket nézhetünk négy napon át: utazhatunk Rófusz Ferenc világába, láthatjuk a Magyar Passiót, A Legjobb dolgokon mindig bőgni kell-t, az Elk*rtuk-at. Jó mozik többek közt a veszprémi Hangvillában, a Historia kertben, a Latinovits-Bujtor Játékszínben, Balatonfüreden és Almádiban.

Filmek több helyszínen Veszprémben, Balatonalmádiban és Balatonfüreden

Liliput kisvonat Balatonföldvárról Balatonszárszóra

Óránként közlekedik a Liliput kisvonat Balatonföldvárról, a kikötő mellől indulva Balatonszárszóra.

Óránként közlekedik

Kortárs szobrok a Káli medencében

Köveskálon a Káli Art-Park (KAP) szoborparkját idén is érdemes felkeresni, ugyanis páratlan természeti környezetbe installálva találkozhatunk benne kortárs alkotásokkal. A szabadtéri kiállítótérként funkcionáló park kettős céllal jött létre: egyrészt nagyvonalúan támogatja a kortárs művészeket szakmai mecenatúrával, másrészt pedig a természet és a szobrászművészet összekapcsolásával különleges élményt kínál. 

Mezítláb Mencshelyen: vár a Talpkaland

Mezítlábas szabadidőpark várja az egész családot szombat-vasárnap Mencshelyen. Pihenés, játék egy varázslatos parkban!

Balaton, a magyar tenger – Pályi Zsófia fotókiállítása Füreden, a Gyetvai villában

Június 10-én, pénteken 17:00-kor nyílik meg Pályi Zsófia fantasztikus, balatoni témájú, nemzetközileg is jegyzett fotókiállítása a Gyetvai Villában.

Falunap Kéthelyen

Horgász- és főzőversennyel, családi programokkal, este utcabállal és tűzijátékkal vár mindenkit szombaton a kéthelyi falunap.

Demjén koncert Siófokon

Szombat este a Plázs Siófok színpadán: Demjén Ferenc! Indulj új csodákat látni. Kapunyitás: 19 órakor.

A Plázs Siófok színpadán

TECH JAM SUMMER OPENING WEEKEND: BALABROTHERS Siófokon

Tavalyi nagysikerű BALA-TECH JAM a hétvégégn újratöltve, megérkezik Siófokra a hamisítatlan ibizai vibe! Fantasztikus éjszaka, ibiza-feeling, koccintások, a legszebb hölgyek és a legvagányabb urak, a pattogós deep-tech, tech-house, techno ütemek és a tánc reggelig…  Felkészültél?

Pénteken nyit a Kőröshegyi Levendulás

Péntektől augusztus végéig szedhetünk levendulát, élvezhetjük a lila mezők gyönyörűségét, felemelő illatát a Kőröshegyi Levendulásban.

Ha szombat, akkor Lábdi Piac Hegymagason!

A hegymagasi falu szélén, a focipálya mellet várnak minden kedves érdeklődőt, vásárlót, törzsvásárlót a már megszokott kínálattal, és új árusokkal. Csatlakozott a termelői közösséghöz a Hegymagasi Marhaságok finom füstölt húsáruval, a Levendula Porta a csodás sajtjaival. A nyúl is köszöni, jól van, várja a gyerekeket a nyuszisimogatóban, a bátrabbak pedig lovagolhatnak, szamarat simogathatnak.  Aki éhesen jön, azt finom meglepetés reggelivel várják!

Ingyenes programajánló

A Balatonkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/BAlatonBike365