Jó hírt kaptak a Balatonra vonattal utazók. Pillanatokon belül 37 új MÁV-jegyautomata kezdi meg a működését a balatoni állomásokon, így sokkal gyorsabb és kényelmesebb lesz a jegyvásárlás.

Északi part

A most üzembehelyezett automaták közül az északi parton: Balatonakarattya, Csittényhegy, Balatonkenese, Balatonfűzfő, Balatonalmádi, Alsóörs, Csopak, Balatonarács, Balatonfüred, Révfülöp, Badacsonytomaj, Badacsony, Tapolca állomásokon és megállóhelyeken lesz új automata. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Déli part

A nyugati részen, Keszthelyen, a déli parton: Lepsény, Balatonaliga, Balatonvilágos, Szabadisóstó, Szabadifürdő, Siófok, Balatonszéplak felső, Balatonszéplak alsó, Zamárdi felső, Zamárdi, Szántód, Balatonföldvár, Balatonszárszó, Balatonszemes, Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyódliget, Fonyód, Balatonyfenyves és Balatonszentgyörgy állomásokon és megállóhelyeken is használhatnak új vagy felújított jegyautomatát az utasok. Siófokon és Balatonfüreden a felújított automatákon kívül két új jegykiadó automata is üzembe állt.

Ahol van automata, csak jeggyel lehet felszállni a vonatra

Azokon az állomásokon, amelyeken pénztár vagy automata üzemel, csak érvényes menetjeggyel lehet a vonatokra felszállni, a vonaton menetjegy csak pótdíjjal vásárolható. Május eleje óta új jegy- és bérletkiadó automatákkal a székesfehérvári (30a), az esztergomi (2), a szobi (70), a veresegyházi (71), a pusztaszabolcsi (40a), a hatvani (80a) és a ceglédi (100a) vasútvonal néhány kivételével az összes állomásán és megállóhelyén; valamint a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron, Kelenföld és Kőbánya-Kispest vasútállomáson találkozhatnak az utasok.

Több állomáson előkészítik az automatákat

Több megyeszékhelyre, mint például Székesfehérvárra, Szolnokra és Szegedre, ezeken kívül Erdőkertesre, Dunaújvárosba, Zircre, Felsőpakonyba is telepített új automatákat a MÁV-START. Jelenleg a tatabányai-győri (1-es) vonalon folyik az új típusú automaták üzembe helyezése, amit az újszászi (120a) és a lajosmizsei (142) vonal követ hamarosan – írja Vitézy Dávid közlekedésért felelős államtitkár a közösségi oldalán.

400 új automata

Országszerte 400-nál is több automatából évente több millió utas juthat kényelmesebben menetjegyéhez, illetve bérletéhez a vonatos és buszos ajánlatokat is tartalmazó kínálatból az egyre népszerűbb applikációs értékesítés mellett. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció