Egy a Youtube-ra feltöltött videóban jelentkezett az a fiatalember, aki a két hete a Balaton Soundon kizuhant a rendezvényen felállított óriáskerékből. Azt mondja, hogy bár az intenzív osztályon volt, de már jól van.

Én voltam

„Sziasztok, Antal Áron vagyok és biztos sokan hallottatok arról, hogy a Balaton Soundon kizuhant az óriáskerékből. Ez úgy történt, hogy én voltam sajnos” – kezdi rövid, másfél perces videóját a fiatalember, amelyről a 444.hu számol be.

Egy fa mentette meg az életét

A korlátozott láthatóságú videóban arról beszél, hogy egy fa tompította az esését. Kórházba vitték, ahol azonnal megműtötték. A gerince sérült, utána az intenzív osztályon ápolták.

Elégedett volt a kórházzal

Kissé sajátosan úgy fogalmaz: „semmi problémám nem volt velük, minden jó volt”. Egyben jelezte, hogy később is beszámol gyógyulásáról.

Átmászott a keskeny résen

A szervezők korábban azt mondták, hogy a balesetet szenvedő fiatalember a fesztivál területén működő óriáskerék egyik gondolájába egyedül szállt be, majd menet közben a magas védőkorlát feletti keskeny résen átmászott és onnan esett le.

Nem tudták megakadályozni a balesetet

Hangsúlyozták, hogy a férfi cselekedetére semmi előzetes jel nem utalt, a történtek pillanatok alatt zajlottak le, esély sem volt a baleset megakadályozására – számoltunk be 2 héttel ezelőtt az esetről.

Biztonságos volt a kerék

A szervezők azt mondták, az óriáskerék, amelyet egy önálló mutatványos szolgáltató cég üzemeltet, érvényes tanúsítvánnyal rendelkezik, biztonsági ajtajai az ellenőrzés szerint megfelelően záródtak.

Figyelmeztetnek a veszélyre

Az óriáskerék bejáratánál és minden egyes kabinban többnyelvű felirat figyelmezteti a felhasználókat a szerkezet rendeltetésszerű használatára. A szolgáltató cég történetében – elmondásuk szerint – hasonló eset még sosem történt.

A legnagyobb elektronikus fesztivál

A Balaton Sound Európa egyik legnagyobb szabadtéri elektronikus zenei fesztiválja. A rendezvényre 2007 óta minden év júliusában kerül sor Zamárdi városában, a Balaton déli oldalán, közvetlenül a vízparton – írja a Balatonkörnyeke.hu

A Sziget Fesztivál Iroda szervezi

Eredetileg csütörtöktől kezdődően négy egymást követő napon tartott, később szerdától kezdve, öt napon keresztül zajlott a fesztivál. A fesztivált a Sziget Fesztivál produkciós irodája szervezi. Létrejöttében az EFOTT fesztivál játszott kulcsszerepet, melyet 2006-ban Zamárdiban rendeztek meg, és melynek helyszíne adta az alapötletet a szervezőknek.

Csúcsokat döntöget

A 2012-es fesztivál 2013 elején elnyerte a rangos European Festivals Award kitüntetést a legjobb közepes méretű fesztivál kategóriában.  2016-ban 157 000-en látogattak el a rendezvényre, 2018-ban, 165 000-en, 2019-ben pedig már 172 000-en. Mindhárom eset rekorddöntést jelentett.