Folyamatosan oltanak Veszprém megyében, jelenleg a regisztrált pedagógusokat, hétvégén pedig majd a lakosságot. Az egészségügyi dolgozók fáradhatatlan munkáját most a Veszprém Megyei Kormányhivatal köszönte meg egy megható facebookos bejegyzésben.

Rengeteget dolgoznak

A koronavírus harmadik hulláma idején nagyon nagy munka hárul az egészségügyi dolgozókra, akik nap nap után bemennek dolgozni, és folytatják a magyar lakosság oltását. A munka folyamatosan zajlik, ezért a Veszprém Megyei Kormányhivatal a köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik részt vesznek a vakcinák szétosztásában. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Veszprémben hálásak

Mindenkinek jár a tisztelet

A veszprémi vezetés szerint nem szabad elfeledkezni az egészségügyisek rendkívül megpróbáltató helytállásáról. Friss Facebook-bejegyzésükben köszönetet mondtak az egészségügyi dolgozóknak, orvosoknak, ápolóknak, asszisztenseknek, mentősöknek, betegszállítóknak és azoknak, akik bármilyen módon segítik a vakcinák szétosztását.

Így segített a hivatal

A kormányhivatal védőfelszereléseket (maszkokat, kesztyűket és gyorsteszteket) juttatott el az immunizálást végző háziorvosoknak, segítve a hatékony munkavégzést. Ezenkívül a hivatal a folyamatos támogatásáról biztosította az egészségügyi dolgozókat.

Halad az oltási kampány

Veszprém megyében csütörtökön és pénteken a pedagógusokat, hétvégén pedig a lakosságot oltják a Pfizer-BioNTech és a SzputnyikV folyamatosan érkező vakcináival. Mindeközben országos szinten is jól halad az oltás, eddig már 2 900 383 fő megkapta legalább az első oltását, közülük 1 217 258 fő már a második dózist is megkapta.

Kell az oltás

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora hétfőn Áder János köztársasági elnök Kék bolygó című podcastjában nyilatkozva azt mondta, hogy számos olyan tragédiáról hallott, ahol valaki várt egy vágyott vakcinára, majd elkapta a vírust és „szörnyű vége lett a történetnek”. Ezért hangsúlyozta, hogy minden olyan vakcinát, amit felkínálnak az orvosok, el kell fogadni a pácienseknek.

Már az első dózis hatásos

A doktor azt is kiemelte, hogy már az első oltásnak nagy szerepe van a koronavírus elleni védekezésben, ugyanis a vakcina beadatása után nagyjából két héttel alakul ki az immunitás és lesz gyakorlatilag csaknem 100 százalékos a biztonság. A második vakcina ezután egyfajta sokszorosító hatással rendelkezik, ami megnöveli a szervezetben az ellenanyagok számát.

Ekkor leszünk biztonságban

Merkely Béla szerint ahhoz, hogy a járvány ne generáljon tartósan magas fertőzésszámokat, Magyarországon nagyjából 5 millió állampolgárt kell beoltani. Ehhez természetesen szükség van az egészségügyi dolgozók munkájára, és arra, hogy minél többen felvegyék a nekik járó vakcinát. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Íme a kormányhivatal teljes bejegyzése

Kiemelt kép: Oltás – Forrás: MTI/Vajda János