Már munkába is állt Gyenesei István, miután egy héttel ezelőtt amputálni kellett jobb karját. A Gyurcsány-kormány volt miniszterénél egy rosszindulatú daganatot fedeztek fel, ahhoz, hogy megszabaduljon a  szervezete a rákos sejtektől, le kellett műteni a kezét. 

Bejelentette betegségét

Május végén derült ki, hogy a második Gyurcsány-kormány önkormányzati miniszterének, Gyenesei Istvánnak rosszindulatú daganat miatt amputálni kell a jobb karját. „Egy kézzel is lehet élni” – kezdte az egykori politikus a posztját, hozzátéve, hogy esetében ez most az életben maradás feltétele.  A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Amputáció előtt

A politikus akkor azt írta, ha semmi váratlan nem jön közben, akkor egy hét múlva a Semmelweis Egyetem klinikáján megtörténik a műtét.  A könyökhajlatában kialakult, nagyon ritka rosszindulatú daganat kapcsán az orvosaival és a családjával hozták meg azt a döntést, hogy eltávolítják a jobb karját.

Hitt a Teremtőben

„Hihetetlen, de a folyamatos fájdalom ellenére, egy különleges kalandként élem meg ezt az egészet, amelynek során a továbbiakban sem akarok szenvedni, sokkal inkább kíváncsian megélni az új kihívásokat. Ha a Teremtő így akarta, akkor jajveszékelés, dühöngés, búslakodás és letargia nélkül fogadtam el az első szembesítő pillanattól fogva. Nincs bennem félelem, legfeljebb természetes izgalom, hiszen tudom, hogy Isten ott lesz velem és a gyógyító emberekkel, amikor egyik legkedvesebb, de feltétlenül legtöbbet használt testrészemtől örökre el kell búcsúznom. Hálás vagyok neki, nagyon hálás” – osztotta meg érzéseit a politikus.

Ne sajnálják őt

„Ha pedig a beavatkozást követően bárhol találkozunk, ne lássak arcotokon sajnálkozást, mert én ugyanaz leszek, mint aki voltam. A mindig optimista és vidám, tenni akaró Gyenesei Pisti, aki szereti az egész világot és a világ is szereti őt. Érzem, hogy van még feladatom” – írta közösségi oldalán Gyenesei István. 

A műtét előtt 2 nappal készült a fotó

Forrás: Facebook/Gyenesei István

Hálás az orvosainak

A műtét után a politikus újra jelentkezett közösségi oldalán. „Hálás vagyok Pápai Zsuzsanna onkológus professzor asszonynak, hogy vezetett az úton, és dr. Szalay Krisztiánnak, aki megszabadított az alattomos kórtól. Vele együtt a jobb karomtól is. Egye fene, több is veszett Mohácsnál! Legalább már nem leszek kétbalkezes! Köszönöm, jól vagyok! Hétfőtől újra Kaposváron… „

Már dolgozik

Hat nappal az amputációs műtét után, szerdán már a Somogy Megyei Önkormányzat közgyűlésén is részt vett. „Mert ma volt a közgyűlés. Ezzel a természetességgel, de cseppet sem természetes módon. Nyilván a 38 évnyi „megyei önkormányzati” szolgálat beidegződése, az öröklött génjeim és a teremtő Isten szándéka is benne volt ebben a helyzetben. Hálás vagyok, hogy ott voltam, hogy ott lehettem” – írta a politikus. 

A legfiatalabb elnök volt

Gyenesei István 37 évesen az ország legfiatalabb megyei tanácselnöke lett Somogyban. 2006-ban egyedüli függetlenként, a Somogyért Egyesület képviselőjeként jutott be a parlamentbe.

Gyurcsány minisztere volt

2008. április 28-án Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a kisebbségi kormánnyá átalakuló második Gyurcsány-kormány önkormányzati miniszterének jelölte. Az Országgyűlés önkormányzati bizottsága május 14-ei ülésén jelöltségét nem támogatta, de a miniszterelnök fenntartotta jelölését, így a köztársasági elnök kinevezte miniszterré  és Gyenesei május 19-én letette miniszteri esküjét. A 2009-ben megalakult Bajnai-kormányban nem kapott szerepet. A 2010-es országgyűlési választáson ismét a Somogyért Szövetség színeiben indult Nagyatádon, de már az első fordulóban vereséget szenvedett a Fidesz–KDNP jelöltjeként induló Karvalics Ottótól.

Büszke a lányára

Évekkel ezelőtt beszélt élete legnehezebb időszakáról, amikor elveszítette feleségét, majd húgát egy autóbalesetben. Lánya a világbajnok öttusázó Gyenesei Leilára, akire nagyon büszke. A volt miniszter a mindennapokban sem unatkozik, már több mint tíz éve saját tulajdonú pálinkafőzdéjét menedzseli. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gyenesei István a somogyi közgyűlésen – Forrás: Facebook/Gyenesei István