Káplán György nyugdíjas énekművész előbb kiosztotta a helyi képviselő-testületet, majd elénekelte az Internacionálét a helyi szentélyben.

Káplán György nyugdíjas énekművésznek köszönhetően abszurd színdarabokban látható történések színesítették a mise utáni perceket a balatonalmádi katolikus templomban – számol be az esetről a Veszpresszó cikke.

Az esetről felvétel is készült és a Veszpresszó cikk is leírja, hogy a korábbi énekes sajátos árukapcsolással a szószékről előbb alaposan kiosztja a helyi képviselő-testületet, majd elénekli az Internacionálét.

Kedves László Atya!Biztosíthatom afelől, hogy a városvezetés és a katolikus egyház közé ilyen gyenge és méltatlan próbálkozásokkal nem lehet éket verni. Kapcsolatunk erős és töretlen!Akinek Szent István ünnepéről az Internacionálé jut eszébe egy katolikus templom szószékén, miközben gyűlöletet szít a város számára nem tetsző vezetői ellen, annak nincs helye városunk közéletében. Bízunk benne, hogy a kufárok újfent kiűzetnek a templomból.

Geplaatst door Kepli Lajos op Maandag 17 augustus 2020

Állítólag az esemény előzményét az szolgáltatta, hogy Balatonalmádi korábbi plébánosát, Szabó János atyát áthelyezték a városból, és a helyét Szijártó László atya vette át.

Ezért a város képviselő-testületéhez benyújtottak egy előterjesztést, melyben díszpolgári cím adományozását kérték a távozó János atyának – olvasható a Veszpresszó írásában. A kezdeményezés azonban nem támogatták elegen a képviselők közül, Káplán Györgynél ez verte ki azt a bizonyos biztosítékot.

Kepli Lajos polgármester az Almádia – fórum Balatonalmádiért nevű oldalon írta le véleményét az esetről.

„Kedves László Atya! Biztosíthatom afelől, hogy a városvezetés és a katolikus egyház közé ilyen gyenge és méltatlan próbálkozásokkal nem lehet éket verni. Kapcsolatunk erős és töretlen! Akinek Szent István ünnepéről az Internacionálé jut eszébe egy katolikus templom szószékén, miközben gyűlöletet szít a város számára nem tetsző vezetői ellen, annak nincs helye városunk közéletében. Bízunk benne, hogy a kufárok újfent kiűzetnek a templomból.”

Kiemelt kép: Tihanyi apátság – Forrás: Balatonkörnyéke.hu