Április 22-től már megvásárolható a Bakony napijegy, amivel korlátozások nélkül lehet utazni a MÁV-START Veszprém-Győr vasútvonalán és a Volánbusz kijelölt járatain. Az új jegynek köszönhetően a Bakony legfelkapottabb kirándulóhelyei egy jegy megváltásával elérhetőek.

Egyszerű és kedvező

Az új napijegy bevezetésével a MÁV-START a Volánbusszal együttműködve olyan integrált díjterméket fejlesztett ki, amely leegyszerűsíti a vásárlási folyamatokat és kihasználja a Bakony térségében az eddig nem alkalmazott MÁV-Volán-csoport által kínált lehetőségeket. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Már Bakony napijeggyel is lehet utazni

Jobb lesz a közlekedés

Az új, Bakony napijegynek hála sokkal könnyebb lesz elérni a Bakony turisztikai látványosságait és a kirándulóhelyeket. Hogy még jobbá tegyék a közlekedést, áprilisban menetrend-módosításról is döntöttek a vonalon: a vonatok immár két óránként közlekednek Győr és Veszprém között.

Már lehet utazni az új jeggyel

„A Bakony napijegy április 22. és június 15. és szeptember 1. és október 31. között hétvégi és munkaszüneti napokra, június 16. és augusztus 31. között pedig minden napra váltható meg” – írja közleményében a MÁV-csoport.

Korlátlan utazás egy napra

A Bakony napijegy korlátlan utazásra jogosítja fel a birtokosát, aki egész nap utazhat a MÁV-START Győr–Veszprém vasútvonalán és a Volánbusz járatain Veszprém-Lókút-Eplény-Olaszfalu-Pénzesgyőr-Zirc-Nagyesztergár-Bakonynána-Szápár-Csetény-Veszprémvarsány-Románd-Bakonyoszlop-Dudar-Borzavár-Bakonybél-Porva-Csesznek-Bakonyszentkirály-Fenyőfő-Bakonykoppány-Bakonyszücs-Bakonyszentlászló-Bakonygyirót települések között.

Ennyibe kerül

Az új napijegynek két ára van: a normál jegy ára 1199 forint, a 26 éven aluliaknak viszont csak 799 forint.

Itt lehet vásárolni

A napijegyet meg lehet váltani a MÁV-START pénztáraiban, az ELVIRÁ-n, továbbá a MÁV applikáción keresztül is.

Keszthelyen az utakat újítják fel

Mint beszámoltunk róla, elkezdődtek az idei útfelújítások Keszthelyen, sőt Alsópáhokon a főutca mintegy 500 méteres szakaszát már le is aszfaltozták. A felújítások keretén belül elkezdik kiépíteni a Rezi úti körforgalmat, és számítani lehet nagyobb útfelújításokra Hévízen, illetve Karmacs, Zalaszántó, Sármellék és Zalavár közelében is.

A Rezi úti csomópontra fókuszálnak

Keszthely térségében kiemelt figyelmet szentelnek majd a Rezi úti csomópontra, ahol a tervek szerint lassan elkezdődhet a körforgalom kiépítése. Kivitelezőt már találtak a munkára, jelenleg annak a tervezése zajlik, hogyan fogják megoldani az építkezéshez szükséges sávlezárásokat. Ezenkívül Keszthely nyugati részén, Alsópáhok irányából épül meg a várost bekötő csomópont. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bakony – Forrás: Pixabay