Több mint 120 millió forint beruházással javították a keszthelyi ipari park infrastruktúrájának állapotát, illetve az ide vezető forgalmas közutat.

Az ipari parkhoz kapcsolódó utakat újítottak fel Keszthelyen – közölte szerdán sajtótájékoztatón a város polgármestere

Nagy Bálint (Fidesz-KDNP) arról számolt be, hogy a város 23 hektáros ipari parkjában a Terület- és településfejlesztési operatív program 122,4 millió forintos pályázati forrásának felhasználásával javították a működési körülményeket – adta hírül az MTI.

Összesen mintegy 700 méter utat aszfaltoztak – megszüntetve az eddigi zúzottköves burkolatot -, megoldották a csapadékvíz-elvezetést, illetve közvilágítást is kiépítettek.


A nyáron zajlott felújítási munkákkal párhuzamosan a Magyar Közút (MK) az ipari parkhoz is kapcsolódó Csapás út legforgalmasabb, 870 méter hosszú szakaszát újította fel teljes szélességében – tette hozzá a polgármester.


Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) elmondta: az útfelújításokra régóta szükség volt, főként az eddig hiányzó aszfaltburkolatra.

A most elvégzett beruházások így jelentősen javítják az ipari park és a térségében lévő kereskedelmi egységek megközelíthetőségét, illetve az itt tevékenykedő vállalkozások működési körülményeit.


Mórocz József, a MK Zala megyei igazgatója mindezt azzal egészítette ki, hogy a néhány éve már használatban lévő, Keszthelyt elkerülő út mellett a Csapás út továbbra is helyi, sőt országos szinten is fontos és forgalmas útszakasz, naponta több mint 10 ezer jármű veszi igénybe.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: unsplash