Kizuhant az ablakon egy 46 éves nő Siófokon. Az asszony a 3. emeleti lakásának egyik ablakát tisztította, ekkor történt a baleset. Pár napja Budapesten, az egyik gimnázium ablakából zuhant ki egy diák, életveszélyes állapotba vitték kórházba.

Kizuhant az ablakon

Vasárnap délelőtt kizuhant egy nő a harmadik emeli lakásának ablakán. A 46 éves asszony ablakot tisztított, amikor megtörtént a tragédia. A helyszínre érkezők az ablak tisztításához szükséges eszközöket is megtalálták az ablakban.  A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Megszólalt a rendőrség

Vajda Eszter, Somogy megyei rendőrség szóvivője a deltahirek.hu-nak megerősítette értesüléseinket, miszerint egy nő, ablaktisztítas közben kizuhant az ablakon.

Mentőhelikopter is érkezett

Helyszíni beszámolók szerint a nő életéért hosszú percekig küzdöttek, még mentőhelikopter is érkezett. A küzdelem perceit döbbenten nézték a helyiek, végül nem tudták megmenteni a nő életét. A rendőrség általános közigazgatási rendtartás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

Kiesett a diák az ablakon

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, szerda délután kiesett egy második emeleti ablakon egy hatodikos fiú a budapesti Kosztolányi Dezső Gimnáziumban. Az 1. kerületi iskolából nem sokkal 14 óra előtt értesítették a rendőröket. 

Kórházba vitték

A fiút a szörnyű eset után azonnal kórházba vitték. Az elsődlegesen arról szóltak a hírek, hogy megműtötték, az állapota pedig kielégítő. A hétvégén azonban kiderült, hogy a fiatalt életveszélyes állapotban vitték be a Heim Pál Gyermekkórházba.

A telefonját nyomkodta

A diák állítólag kiült az ablakpárkányra és ott nyomkodta a telefonját. A rendőrség kihallgatta azokat a diákokat, akit az eset idején az osztályteremben voltak, mindannyira azt mondták, nem látták, osztálytársuk miként esett ki, mert ők maguk is nyomkodták a telefonjukat akkor.

Orvosi bravúr

A fiú annyira súlyos állapotban volt, hogy a kórházban a baleseti és gyermekkórház orvosai közösen küzdöttek érte, és orvosi bravúr, hogy sikerült megmenteni az életét.

Már nincs lélegeztetőgépen

Az orvosok „azonnal, szervezetten összeálltak, és ezt a sokszervi eltérést, törést csapatban operálva, többórás műtéti eljárással oldották meg. A mai napra a gyermeket le tudtuk venni a lélegeztetőgépről, túl van a közvetlen életveszélyen, valamennyi sérülése megfelelően ellátott” – mondta még pénteken a Tényeknek Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója.  A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Itt történt a tragédia

Kiemelt kép: illusztráció