Évek óta Tihanyban él a Magyar Televízió egykori bemondója, Kovács P. József. A 81 éves legenda néhány éve szívműtéten esett át, most pedig a rákkal kell megküzdenie. Felesége 3 évvel ezelőtt halt meg, hiányát a mai napig nem tudja feldolgozni Kovács P. József.

Tihanyban él

Évek óta súlyos betegséggel küzd Kovács P. József. A z egykori bemondó magányosa él tihanyi házában, onnan jár Budapestre, orvosi kezelésekre. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Súlyos betegséggel küzd

„Rendszeresen járok az onkológiai intézetbe, és egy különleges gép, no meg lelkiismeretes orvosok segítségével próbálok gyógyulni. Az eredményeim jók, biztatók, s azt mondták a dokik, hogy ennek segítségével kapok még legalább tíz évet az élettől. Jó lenne hinni ebben”.

Belső harc

A tévés két évvel ezelőtt vesztette el a feleségét, aki szintén gyógyíthatatlan beteg volt. Szeretett házastársa elvesztését a mai napig nem dolgozta fel. „Ez az én belső harcom. Bármit megadtam volna, hogy meggyógyuljon életem párja. De a sors elvette a tőlem, és hiába telnek a hónapok, nincs erőm az elvesztéséről, a hiányáról beszélni” – mondta egy évvel ezelőtt a Magyar Televízió egykori munkatársa.

Minden nap gondol rá

„Nincs olyan nap, hogy ne gondolnék a feleségemre.  Nem tompul a fájdalom. A hiánya olykor elviselhetetlen. Korábban legalább itt volt nekem az imádott pulikutyám, akivel nap mint nap nagy sétákat tettem. Szó szerint életben és karbantartott” – mondta a Blikknek Kovács P. József.

Nem szeretne másik kutyát

„De a tizenhárom éves szervezete felmondta a szolgálatot, el kellett altatnom. A ke­zeim között halt meg. 37 évig éltem kutyával, üres a ház nélkülük. Kérdezték tőlem a barátaim, nem akarok-e másikat, de azt mondtam: felelőtlenség lenne 82 évesen egy új kutyust vállalni. Azt még fel is kellene nevelni”.

Nem érdekli a mai televízió

Kovács P. József ma már a híreket nagyon megválogatva nézi és olvassa, inkább zenét hallgat, természetfilmeket néz. Többször is nyilat­kozta: a televízió, amiben az egész életét töltötte, már nem olyan fontos számára. Ehelyett inkább a családjára, a legendás Déryné éttermet vezető gyermekei­re, Krisztinára és Kristófra, no meg a négy unokájára koncentrál.

Vasárnap összejön a család

„Néha vasárnaponként megadatik, hogy itt, Tihanyban együtt vagyunk. Olyankor Kristóf főz, jókat eszünk-iszunk, nagy borrajongó vagyok, így aztán koccintunk is. Tudomásul kell vennem, hogy ebben a felgyorsult világban a gyerekeknek már nincs szükségük folyamatos nagypapai felügyeletre, élik a saját életüket”.

Magányosan él

„Ha azt kérdezi tőlem valaki, hogy érzem ebben az új világban magam, akkor azt felelem: csendesen, magányosan. Becsukom az ajtót, és kicsukom mindazt, amire nem vagyok kíváncsi. Olykor elfogadok egy-egy meghívást, ha a szívemnek kedves, vagy az elveimnek fontos eseményre invitálnak, akkor részt veszek például koszorúzáson, megemlékezéseken”.

Így indult a karrierje

Még gimnazista volt, amikor megnyert egy országos szavalóversenyt. Azonnal felfigyeltek a jóképű, gyönyörű orgánummal rendelkező fiatalemberre, s szinte becipelték a televízióba. Ott látott először kamerát, igazi stúdiót. Kovács P. József 1962-től főállású bemondó lett, egy ország kedvence. Rég volt, de a mai napig megőrizte népszerűségét. 

Imádja a Balatont

A Balaton varázsa ifjúkora óta csábítja. Édesapja sí- és vitorlásedző volt. Annak idején egy Elefánt nevű hajóval szelték a magyar tengert. Akkoriban ismerkedett meg a feleségével, Mariettával, amikor épp vitorlázni tanult. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet

„Az alkohol hatalmas puszítást végzett, teljesen lecsúszott” – magányosan, egy idősotthonban halt meg az MTV egykori bemondónője, Annamária egyik férje mellett sem tudott megmaradni

Kiemelt kép: Kovács P. József – Forrás: YouTube.com