Az elmúlt hetek nehézségei után talán végre megnyugodhat Gálvölgyi János és családja. A színművész egyre jobban érzi magát és nyaralásra készül. A célpont most is Döbrönte, ahová évek óta visszajár a család, de odafigyelnek arra, hogy ne menjenek nagyon zsúfolt helyekre.

Lélegeztetőgépre került

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy Gálvölgyi május 10-én, szerda délelőtt lett rosszul az otthonában. Légzési nehézségekkel küzdött, ezért a családja kórházba vitte, ahol kiderült, hogy egy baktérium támadta meg a szívét és a tüdejét. Lélegeztetőgépen tartották, de szerencsére javult az állapota, így két hét után hazatérhetett. Most pedig a vakációt tervezi a családjával.

Döbröntén pihennek majd

„Nekünk van egy kedvelt magyarországi helyünk, Döbröntén, ahova évek óta visszajárunk. Idén is így lesz, kettesben megyünk, aztán néhány napig felváltva hol az egyik, hol a másik lányunk látogat meg minket a családjával” – mondta a Blikknek Gálvölgyi Judit

„Most már megnyugodtunk”

„Hála istennek, most már megnyugodtunk, nagyon reméljük, hogy nem lesz baj. Furcsa, hogy miközben Covid-vírus van mindenfele, János szervezetét egy bakteriális fertőzés támadta meg. Persze bárki, bárhol elkaphat bármiféle betegséget” – tette hozzá.

Nem kísértik a sorsot

A népszerű művész tüdőgyulladása miatt került életveszélybe. Felesége azt mondja: nem kísértik a sorsot, de megnyugodtak, tehát nem fognak teljesen bezárkózni. Viszont a nagyon zsúfolt helyeket kerülik majd a nyáron.

Jó ellátást kapott

Gálvölgyi Judit nagyon aggódott mélyaltatásba került férjéért, akivel 52 éve kötöttek házasságot. A műfordító a lapnak hangsúlyozta, hogy a férje kifejezetten jó ellátást kapott a kórházban. Mégis, az otthoni koszt az igazi – tette hozzá.

A rakott kelkáposzta az egyik kedvenc

„János nem haspók, de feleségként igyekszem a férjem ízlését kielégíteni. Az első, amit itthon evett, az a rakott kelkáposzta volt, ez az egyik kedvenc étele. Minden rendben van most körülöttünk” – árulta el Judit.

Hálásak a szeretetért

„Az elmúlt időszakban több száz üzenetet kaptunk, alig győztem válaszolni és köszönetet mondani a jobbulást kívánó üzenetekre. Ez mindannyiunknak jólesett, hálásak vagyunk azért, hogy ennyien gondoltak ránk – mondta meghatottan Gálvölgyi Judit.

Jó ideig nem állhatott színpadra

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy a Rózsavölgyi Szalon Végszó című előadásában, május 8-án játszott utoljára a betegségét megelőzően Gálvölgyi János. Azóta nem léphetett a színpadra, egészen június közepéig, amikor a Pintér Béla Társulat tagjaként a Marshal Fifty-Six című előadásban szerepelt. 

Óriási taps fogadta

Amikor a közönség meglátta Gálvölgyi Jánost, óriási tapsvihar fogadta. Percekre meg kellett szakítani az előadást. “Döbbenetes volt számomra, hogy tényleg valami elképesztő szeretettel fogadtak” – mondta a nézőkről Gálvölgyi János az RTL Fókusz című riportjában.

Emlékezett a szövegére

Gálvölgyi János a darab során nem hibázott, nem felejtette el a szövegét. Már a kórházban is tesztelte, hogy emlékszik-e a szövegére. A memóriájára nem lehet panasz.

Kiemelt kép: Gálvölgyi János. Fotó: Youtube.