Tetőket bontott meg, fákat döntött ki a szombat esti vihar Vas megyében. Legtöbbször Körmendről kértek segítséget. A Balatonnál is komoly villámlás volt.

Röpült a tető

A körmendi rendvédelmi technikum tetetjét is megbontotta a szél, több esetben kellett kidőlt fák, letört ágak miatt kivonulnia a tűzoltóknak – közölte honlapján a katasztrófavédelem.

Fotó a viharról

Balatonfenyves – MTI/Varga György

Másutt is

Több bejelentést kaptak Pornóapátiból, Nagykölkedről és Szombathelyről is, ahol szintén okozott károkat a vihar, de Badacsony környékén is komoly felhőszakadás volt.

Villámárvízek

A közösségi médiában szombat késő estig egymást érték a több hullámban átvonuló viharról feltett videók, villámárvízhez hasonló elöntésekről, borsó, cseresznye és dió nagyságú jégről szóltak beszámolók.

Videó a pusztításról

Az OMSZ szakmai magyarázata

Ausztria felől szupercellák sora sodródott be hazánk területére, Körmenden dió méretű jeget, felhőszakadást és intenzív légzuhatagot okozott az egyik cella. A Börzsöny sem marad ki a zivatarozásból, igaz, a két szupercella gyorsan elhalt az országhatáron belül.

Ha szívesen nézed a térképeket

Ide kattintva megnézheted, hogy éppen hol tart az aktuális vihar.

Mi lesz ma?

A keleti részeken megszűnik a csapadék, napközben gomolyfelhős, napos idő várható, csak egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki. Este, késő este kiterjedt csapadékrendszer érkezik a Dunántúlra – írja az Országos Meteorológia Szolgálat.

Címlapfotó: MTI/Varga György