Mentőhelikopterrel vittek kórházba egy 8 éves kislányt egy Balaton-felvidéki lovastáborból, mert váratlanul fejbe rúgta egy ló. A beszámoló szerint az incidens csütörtökön az Idrányi Pusztán történt, amikor épp lovasfoglalkozást tartottak. 

Mentőhelikoptert is riasztottak 

A veszprémi mentésirányítás egy esetkocsit és egy mentőhelikoptert is riasztott a helyszínre, a gyerek súlyos állapotban került kórházba. „A balesetben egy fiatalkorú lány súlyos sérülést szenvedett, akit a helyszínen elláttak, majd stabil állapotban szállították kórházba mentőhelikopterrel” – mondta Perédi Péter, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa.   A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. A Facebookon már 26 ezernél is többen követnek minket, az erősebb napokon mi vagyunk a Balaton vezető hírportálja.

Ugrott egyet a ló 

A TV2 úgy tudja, két vezető tartotta éppen a csoportos foglalkozást, amikor az egyik ló hirtelen rúgott egyet. Ahogy a szakember hátranézett, a kislány már eszméletlenül feküdt a földön. A puszta tulajdonosa nem nyilatkozott a csatornának, helyette egy közleményt küldött.  

20 éve szerveznek tábort 

Levelében azt írta, hogy 20 éve szerveznek lovastáborokat, a szakmai szabályok szigorú betartásával, és ez idő alatt baleset nem történt. Azt is hozzátették, hogy a lóval való tevékenység a legnagyobb gondosság mellett is magában hordozza a baleset lehetőségét. 

Szakképzettek az oktatók 

A lovastábort kifejezetten gyerekeknek tartják, a csaknem három évtizednyi tapasztalattal rendelkező vállalkozásban szelíd, barátságos, magyar félvéreken lovagolnak a gyerekek. A táborvezető és munkatársai is szakképzettek, akik jól ismerik azt a tíz félvér állatot, amelyeken megtanulhatnak lovagolni a gyerekek.

Nyomoz a rendőrség 

A baleset miatt a rendőrség is nyomoz, a csatorna megkeresésére azt válaszolták, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt indult eljárás.  A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. A Facebookon már 26 ezernél is többen követnek minket, az erősebb napokon mi vagyunk a Balaton vezető hírportálja.

Lovastábor az Idrányi Pusztán

Kiemelt kép: ezen a tanyán történt a baleset – Forrás: YouTube.com