Nem csoda, hogy a koronavírus-járvány szigorú korlátozásainak feloldásával a legtöbben az utazásra és a feltöltődésre vágynak. Egyre többen látogatnak el a Balatonhoz is, ahol a tó vize már kellemes, 26 fokkal várja a fürdőzni vágyókat.

26 fokos a Balaton vize

26 fokig melegedett a Balaton vize Tihanynál és Balatonkenesénél is, sokan hűsölnek a tónál – számolt be Facebook-oldalán az Időkép. 

Levideózták a strandokat

Az időjárás előrejelző portál néhány webkamerás felvételt is megosztott a strandoló tömegről. A felvételeken jól látható, hogy ezen a hétvégén is sokan ellátogattak a Balatonhoz. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Többen is bemerészkedtek a vízbe Badacsonynál

Zamárdiban is voltak fürdőzők

Holnap is jó idő lesz

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint vasárnap is változatlanul sok lesz a napsütés. Helyenként előforduló, nagyobb gomolyfelhőzetből kialakulhat zápor, zivatar, de csak a délutáni, esti órákban.

35 fokos hőség is lehet vasárnap

Az előrejelzés szerint a legmagasabb napi hőmérséklet vasárnap 31 és 35 fok között alakul. Kánikulára kell számítani, úgyhogy aki teheti, az csobbanjon egyet a Balaton hűs vizében.

Hőségriadó

Nem is annyira meglepő, hogy ellepték a fürdőzők a balatoni strandokat, hiszen már most hőség tombol az országban, ma reggel be is jelentették a hőségriadót. A tartós hőség miatt 3 megye – Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén – kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. 

Csopakot is megszállták a strandolók

Izzasztó lesz a jövő hét is

Az előrejelzés szerint a jövő héten is folytatódni fog a nagy meleg. Vasárnap kánikula lesz, de jövő héten már akár 37-38 fokra is felmelegedhet az idő. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Csopaki strand – Forrás: Időkép