A Bárka táborban a legnagyobb kincs a közösség – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Magyarországi Református Egyház által szervezett tábor balatonfenyvesi nyitórendezvényén. Novák Katalin hátrányos helyzetű gyerekek közé látogatott.

A járvány megmutatta, hogy mi a fonton

Novák Katalin szerint a koronavírus-járvány a pandémia időszaka arra tanított meg, hogy megkülönböztessük egymástól a fontos és a kevésbé fontos dolgokat, és tudjuk valóban értékelni azt, amit érdemes.

Egymáson segíteni

Balog Zoltán református püspök, az egyház zsinatának lelkészi elnöke, a Bárka tábor egyházi fővédnöke azt mondta, lelki élményt akarnak nyújtani a fiataloknak, és arra tanítani őket, hogyan lehet egymást szeretni, segíteni.

Tavaly csak 4 hétig lehetett táborozni

A szervezők tájékoztatása szerint a balatonszárszói és balatonfenyvesi Bárka táborokban 2018-tól öt éven át összesen 6500 hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű, 1-11. osztályos, főleg református fenntartású köznevelési, tanoda- és nevelőszülői hálózatban nevelkedő gyermek tölthet el hat-hat napot.

Közösségi nevelés

Az idei Bárka tábor jeligéje: „újra együtt, közösségben”. Ezzel a szervezők arra utalnak, hogy a hosszas bezártság után ismét megélhetik a tábor lakói, milyen nagy ajándék közösségben lenni. A táborokban élménypedagógiai módszerre épülő foglalkozások várják a fiatalokat, valamint lelkészek és teológushallgatók is részt vesznek a programokon.

Segítik a mentősöket

Az idei Bárka táborokban ingyen nyaralhatnak az Országos Mentőszolgálatnál dolgozók gyermekei is. További balatoni friss hírekért kattintson ide!

Művészek a gyerekekért

A rendezvényen részt vett Szalóki Ági előadóművész, a Bárka tábor világi fővédnöke és Pápai Joci énekes, a tábor jószolgálati nagykövete is, akik színpadi programokkal szórakoztatták a fiatalokat.

A járványra még figyelni kell

A táborokban fokozott figyelmet fordítanak a járványügyi előírásokra, növelték a fertőtlenítő takarítások számát, valamint figyelemmel kísérik a Nemzeti Népegészségügyi Központ előírásait akár a koronavírusról, akár hőségriadóról legyen szó. A stábtagoknál alapfeltétel a védettségi igazolvány megléte.

A miniszter másnap már Zánkán avatott hajót

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter felavatja a 96 millió forintos kormányzati támogatással felújított Szélkirálynő katamaránt a zánkai Erzsébet-táborban 2021. július 8-án. Mellette Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök és Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány elnöke. MTI/Varga György