Balatonfüredről kétóránként indul a Sánta Róza kalózhajó izgalmas programokkal. Az Alma együttes és sok más várja a gyerekeket a Kőröshegyi Levendulásban, strandnyitó gyereknap lesz Vonyarcvashegyen. Balatonfüreden és Fonyódon színes gyereknapi kavalkáddal készülnek.  Remek túrát tehetünk a Diás-szigetre, a Szent György hegyre, nordic walking túra indul Balatonalmádiból és Balatonszabadiból, vizitúra vár a tihanyi Belső tavon. Csopakon kutyabarát kertmozi kínál jó filmeket, Balatonkeresztúrról pedig sétarepülésen gyönyörködhetünk a Balaton szépségében fentről.

Gyereknap a Sánta Róza fedélzetén

Hétvégén Balatonfüredről indul kétóránként a Sánta Róza kalózhajó.  A balatoni hajókázás mellett igazi kalózprogramok várják a gyerekeket 4 éves kortól: kincskeresés, vasmacska-simogató, kincses árok, a Bátorság foka, a Rejtélyek háromszöge és még-sok más, izgalmas kalózkaland. Vasmacskát fel!

Kincskeresés, vasmacska-simogató, kalózkalandok

Alma Együttes koncert és gyereknap a Kőröshegyi Levendulásban

Tartsatok velünk, töltsünk el egy varázslatos napot a Levendulásban! Lesz itt minden, ami egy igazán vidám és önfeledt gyereknaphoz kell: Alma Együttes koncert, tűzoltóautó, motorosok, tánc, színpadfoglalás, arcfestés, artista-bemutató, óriás bubik és még sok-sok-sok program, hogy minden gyerkőc és még a szülők is mosollyal térjenek haza! Nagyon sok szeretettel hívunk mindenkit Kőröshegyre a gyereknapi programunkra május 28-án 10:00 órától – invitál Kőröshegyre a Levendulás.

Egész napos programkavalkád kicsiknek és nagyoknak

Vonyarci strandnyitó és gyereknap vasárnap Vonyarcvashegyen

Fekete István emlékhely a Diás-szigeten

Szombaton és vasárnap is két-két túra indul vezetéssel a Kis-Balaton szigetére. A séta alatt a szakvezető bemutatja az élővilág képviselőit: fásszárú, lágyszárú, szárnyas, tollas, puhatestű és sok más, a Zala folyót, a nádast, valamint a Kis-Balaton táj- és kultúrtörténetét, és a hazai természetvédelem első, kezdeti mérföldköveit. A csoport megtekinti a Fekete István-emlékhelyet és a Tüskevár hangulatát idéző Matula-kunyhót.

Gyereknap Fonyódon

Gyereknapi hétvége Balatonfüreden

Múzeumi gyerekszombat várja színes programokkal az apróságokat a Vaszary kertben, a Jókai Emlékház parkjában és a Postamúzeumban szombaton.

Gyereknap Balatonfüreden a Kovászna parkban

Vasárnap cirkuszakadémia, rendőrségi bemutató, falmászás, kézműves programok és még sok-sok meglepetés várja a gyerekeket a Kovászna parkban.

Vizitúra a tihanyi Belső-tavon

ÚJ élmények a Tihanyi-félszigeten! Elektromos hajós vízi szakvezetés a Belső-tavon! Májusban hétvégente, bővebb információ a Levendula Ház Látogatóközpontban!

Nordic walking túrák a Balaton környékén

10 órakor nordic walking túra indul Balatonalmádiból és Balatonszabadiból. Az országos „Botra fel” nordic walking sétát a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szervezete koordinálja, és bárki csatlakozhat. Amennyiben regisztrál, Önnek is megmérik a vércukrát és vérnyomását a túra előtt és után, hogy számokkal is bizonyítsák az intenzív testmozgás jótékony hatásait. És emlékül még egy pólóval is meglepik.

Vulkántúra a Szent György hegyen

Szentes Kata túravezetővel a Kisapáti temetőtől indul a vulkántúra, amelyen felfedezhetjük a Sárkánylikat, meglátogathatjuk a bazaltorgonákat. A végcél a Taberna infinitot, ahol egy jó kis ebéddel zárhatjuk a túrát.

Sétarepülés a Balaton felett

Balatonkeresztúron a Lucia Air kellemes 1-3 személyes sétarepüléseket kínál. Választhatunk az északi, vagy déli part feletti túrák közt, megtekinthetjük a Tihanyi-félszigetet vagy éppen a Kis-Balatont.

Pont Csopak – több mint kertmozi

Péntek délután: évadnyitó bográcsozás, majd Csaknekedkislány duó akusztikus koncert, szombaton családi program vár. Lesz „hozd el a nagyi ruháit” jótékonysági vásár, este Szarvasgombavadászok filmvetítés Csopakon, a kutyabarát kertmoziban.

Kutyabarát kertmozi

Ingyenes programajánló

A Balatonkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/santarozakalozhajo