Elég volt a mindent elárasztó műanyagokból, a Lidl újrahasznosított, mosógépben is mosható zacskókat kínál a zöldség-gyümölcs termékeihez. Súlya mindössze 8 gramm, de akár 5 kg gyümölcs, zöldség vagy pékáru is csomagolható bele. Az újrahasználható zsák mosógépben 30 fokon mosható.

Újrahasználható zsákok

Lidl Magyarország hosszútávon elkötelezett a műanyaghulladék csökkentése mellett, így e szemlélete mentén újrahasználható zsákot kínál vásárlóinak a gyümölcsök és zöldségek, valamint a pékáruk csomagolására és szállítására mind a 185 áruházábaní így a Balaton környékének összes Lidlijében is: Ajkán, Lellén, Enyingen, Fonyódon, Keszthelyn, Marcaliban, Pápán, Sümegen, Tapolcán, Várpalotán, Veszprémban és Zalaegerszegen is.

Környezettudatosság

Vállaltunk célja, hogy vásárlóit környezettudatosabb vásárlásra, a műanyag-felhasználás csökkentésére és hosszútávon a műanyaghulladék minimalizálására ösztönözze – írja a Lidl a friss közleményében.

Kevesebb hulladék

Lidl újrahasználható zsák környezetkímélő és hosszútávon fenntartható, így rendszeres használata révén kevesebb műanyaghulladék keletkezik, mindemellett újrahasznosítható poliészterből készül.

Mosógépben mosható

Súlya mindössze 8 gramm, de akár 5 kg gyümölcs, zöldség vagy pékáru is csomagolható bele. Az újrahasználható zsák mosógépben 30 fokon mosható, egy egységcsomagolásban pedig 2 darab található, mely mindösszesen 229 Ft-ért vásárolható meg.

Saját márkás cipő

A hónap elején saját márkás edzőcipőt dobott piacra nálunk is a Lidl. Az áruházlánc színeit és logóját viselő cipő 5 ezerbe kerül, ahogy kitették, máris elkapkodták az összeset. Nyugat-Eutópában is nagy divat lett ez a kék-sárga cipő.

Saját applikáció

Lidl Plus néven egy új applikációval jelent meg a brit piacon szeptembertől a német diszkontlánc. Ha beválik, Magyarországra is megérkezhet az új szolgáltatás.

Szuper Lidl-logisztikai központ Ecseren

nyár közepén új logisztikai központot épít Ecseren a Lidl. Az élelmiszerlánc 35 milliárd forintos beruházásához a kormány 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő beruházás-ösztönzési támogatást nyújt – jelentette be akkor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szétrobbant fák a Lidlnél

A júliusi nagy zivatarok idején egy csütörtök délutáni vihar nem csak Budapest belvárosában pakolt le, hanem Dunaharaszti is kapott az égi áldásból, sőt egy villámcsapás is érte a települést a Lidl parkolójánál, ahol valósággal szétrobbant fákat láttak.

Mit kell tudni a Lidlről?

1858-ban a Porosz Királyság Baden-Württemberg hercegsége Heilbronn nevű városában a Lidl & Cie. cég megalapította fűszer- és déligyümölcs-kereskedését. 1900-ban már több boltjuk volt szerte Németországban. A második világháború tönkretette a céget, de később Ludwigshafenben megint talpra állt. Az első mai rendszerű Lidl-áruház 1973-ban nyílt meg. Magyarországon 2004-ben jelentek meg, jelenleg 28 európai országban 10800 üzletet működtetnek.

Kiemelt kép: Lidl Budaörs – Fotó: Balatonkörnyéke.hu