A minap élő adásban ment neki a balatoni büféseknek Bochkor Gábor. Szerinte csalók, mert a butellás palacsintát nem is Nutellával, hanem valamilyen olcsó mogyorókrémmel adják és erről nem szólnak. A büfések egy része kiakadt, a vendéglátósok ipartestületének vezetője pedig visszavágott a rádiósnak.

Silányabb mogyorókrémes desszert

Bochkor Gábor élő adásban kiborult a butellás palacsinta miatt és általánosítva beszólt a balatoni büféseknek. Így fogalmazott: “Ma már senki sem lehet biztos abban, ha nutellás palacsintát kér a büfében, akkor nem csak egy silányabb, mogyorókrémes desszertet adnak neki. Ma már szó szerint divattá vált becsapni a vásárlókat. Bezáratom az összes büfét, aki azt ígéri, és mégsem igazi Nutellával árulja a palacsintát” – mondta Bochkor Gábor, aki meg is fenyegette a csaló büféseket: van ismerőse az illetékes hivatalnál, és ha kell, azonnal feljelenthet bárkit. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. A Facebookon már 26 ezernél is többen követnek minket, az erősebb napokon mi vagyunk a Balaton vezető hírportálja.

Kiakadtak a büfések

Az adás után a Blikk felkapta a sztorit és körbement a Balaton-parton, megkérdezték a büféseket, mit gondolnak Bochkor kijelentéséről. A legtöbb helyen kiakadtak. Elmondták, hogy az igazi vendéglátósok nem akarják átverni az embereket, vagy tényleg Nutellával készítik a palacsintát, vagy kiírják, hogy mogyorókrémes.

Túl édes a Nutella

Egy büfés elmondta, hogy náluk mogyorókrém szerepel az étlapon, nem is szeretni a Nutellát, mert túl édes. Egy másik büfés arról beszélt a lapnak, hogy mindenhol vannak ügyeskedők, akik kihasználják, hogy a “nutellás” szó ma már a legtöbb vásárol számára úgy általában a mogyorókrémet jelenti.

Minden rádiós hülyeségeket beszél

Bochkor Gábor kijelentéseire a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, Kovács László is reagált. “Az általánosítás olyan káros és pontatlan, mintha én azt mondanám, hogy minden rádiós hülyeségeket beszélt. Pedig én tényleg kedvelem Bochkor műsorait. Legalább annyira, mint a Nutellát” – mondta Kovács László, aki hozzátette:

Simlisek mindenhol vannak

“Nem véletlen, hogy ennyi ételallergiás lett az elmúlt 30 évben. Nem a balatoni büfések miatt, hanem az egész világon erre fordult rá az élelmiszeripar. A horvát tengerparton is előfordulnak zsiványok, ott én többletszámlázásba botlottam. A pincér véletlenül összecserélte két asztal fogyasztását. Simlisek mindig és mindenhol voltak és lesznek, a tisztességes vállalkozók pedig megpróbálják őket kiközösíteni” – zárta mondandóját az ipartestület elnöke. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. A Facebookon már 26 ezernél is többen követnek minket, az erősebb napokon mi vagyunk a Balaton vezető hírportálja.

Kiemelt kép: Bochkor Gábor – A fotó illusztráció, Adobe mesterséges intelligencia felhasználásával készült