Zsombor vélhetően szerelmi bánatában akart végezni magával az iskolában, a borzalmas pillanatok szemtanúival iskolapszichológus beszéli át a történteket. A szülők arról tájékoztatták az iskolát, hogy a fiú túl van az életveszélyen.

Füredi elitiskolában történt

Ahogy a Kékvillogó.hu hírportál beszámolt róla, sokkoló jelenetek játszódtak le hétfőn délelőtt Balatonfüred kéttannyelvű gimnáziumában. A 9. osztályos Zsombor matematikaórán felállt a helyéről, odasétált az ablakhoz, majd osztálytársai és tanára szeme láttára kivetette magát a második emeleti tanteremből.

Matekórán akart öngyilkos lenni

A fiú az iskola sportpályájának betonjára esett, életveszélyes sérüléseket szenvedett, mentőhelikopter vitte kórházba. Az igazgató minden alkalmazottnak és tanulónak megtiltotta, hogy az esetről újságírókkal beszéljenek. A kollégista Zsombor a matekórán próbált végezni magával. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Zavart volt

A Blikk információi szerint a 17 éves fiatal zavartan viselkedett már vasárnap is, amikor visszatért a kollégiumba. Kollégista társai úgy tudják, szerelmi bánat gyötörte, de otthon sem volt minden rendben, szüleivel összeveszett az idei, gyenge tanulmányi eredményei miatt.

Korábban is volt ilyen

Két diáktársa is azt mondta, nem gondolták, hogy bármi meggondolatlanságra készülne, máskor is előfordult, hogy magába roskadt, de egy-két nap múlva már jókedve volt. Az osztálytársak szerint aznap a matematikaórán dolgozatot írtak. Zsombor egyetlen feladatba sem kezdett bele, óra közepén egyszer csak felállt.

Gyorsan történt

Annyira hirtelen történt, hogy fel sem fogták – mondta egy, a fiú osztálytársait ismerő lány. Egy pillanat alatt felugrott a párkányra és kivetette magát a kétemeletnyi magasból.

Nem beszél a család

Zsombor családjának családi háza a baleset másnapján üresen állt, a szomszédok szerint a szülők Budapestre mentek. Az utcabeliek csak azt hallották, Zsombort valami baleset érte, több csontja is eltört, de szerencsére a feje nem sérült, túl fogja élni a balesetet. A család annyira nem beszélt erről senkinek, hogy volt, aki azt hitte, a fiút közlekedési baleset érte.

Zárkózottak voltak

Azt mondták, a család nagyon zárkózottan élt, sem rokonaik, sem barátaik nincsenek a településen, még csengő sincs a házuk kapuján. Zsombort és testvérét is alig látták, nem barátkoztak az utcában élő gyerekekkel, nem tudnak róluk semmit.

Pszichológus beszélget a diákokkal

Az iskola közösségének lelki megnyugvása érdekében iskolapszichológusok tartottak beszélgetéseket azoknak a diákoknak, akik tanúi voltak az öngyilkossági kísérletnek. A Blikk úgy tudja, a belső vizsgálat szerint sem a tanár – aki az esetnél az osztálynak háttal állva a táblára írt egy feladatot –, sem a többi diák nem tudta volna megakadályozni Zsombort az ugrásban, olyan gyorsan pörögtek az események.

Túl van az életveszélyen

A fiút azóta már többször is megműtötték Budapesten, az Országos Baleseti Intézetben. A szülők arról tájékoztatták az iskolát, hogy a fiú túl van az életveszélyen, hosszú lesz – három-hat hónap – a rehabilitáció, de van esély arra, hogy maradandó sérülések nyoma nélkül épüljön fel. Felgyógyulása idején magántanulóként maradhat az iskolában, hogy ne veszítse el a tanévet.

Hírzárlat

Nem csak az iskola rendelt el hírzárlatot, a rendőrség is szűkszavúan nyilatkozott. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében rendelt el vizsgálatot az ügyben, bűncselekmény gyanúja nem merült fel. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: balatonfüredi iskola