Vasárnap hajnalban jelentették be, hogy eltűnt a balatonudvari strandról egy 14 éves budapesti lány. A rendőrök azonnal keresni kezdték.

Megtalálták a ruháit

A Veszprém vármegyei rendőrség szerint a fiatalnak azután veszett nyoma, hogy egy rendezvényen szórakozott. Csak a ruháit találták meg a földön. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Észrevették a fejét

Az egyenruhások civilekkel közösen kezdték el keresni a lányt. A Tények információi szerint a fiatalt a vízben találták meg azután, hogy meglátták a távolból a fejét.

Szörfdeszkával mentettek

Csónakkal, szörfdeszkával és úszva rohantak a bajba jutott tini segítségére. Végül belekapaszkodott egy szörfdeszkába, és így épségben ki tudták vinni a partra, ahol átadták a mentőknek.

Videó a mentésről:

Családapa lett rosszul

Ahogy írtunk róla korábban, a 45 éves édesapa már indulás előtt nem érezte magát jól, fájlalta a mellkasát, de nem tulajdonított nagy jelentőséget ennek. A strandolás közben hirtelen rosszul lett és összeesett. Szegvári Éva, és férje, Szántó Pál azonnal odasiettek és megkezdték az újraélesztést – írja a Fejér Megyei Szent György Kórház honlapja.

Kiabált a kislánya

„Közelről hallottam, ahogy egy kislány elkezd kiabálni, sikítani, édesanyja is próbált kétségbeesetten segítséget kérni – ekkor már láttuk, hogy egy férfi fekszik a földön. A férjemmel azonnal odasiettünk, ennyi év egészségügyi tapasztalattal a hátunk mögött azonnal láttuk, nagy a baj.”

Nem lélegzett

„A hátára fordítottuk, megnéztük a pulzust, ám nem voltak életjelek, nem lélegzett” – emlékezett vissza Éva, aki a Szent György Kórház Kardiológiai Osztályán dolgozik.

Hívták a mentőket

Pál – Éva férje, aki 45 éve dolgozik az egészségügyben – azonnal megkezdte az újraélesztést, közben ketten is hívták a mentőket.

40 percig küzdöttek

„Gyakorlatilag a férjem tartotta életben a mellkaskompresszióval, amíg kiért a mentő. Nagyon felkészült mentőorvos érkezett, két ápolóval – azonnal felvilágosítottuk őket, mi történt, és elmondtuk, hogy hol dolgozunk. 40 percig küzdöttünk az édesapa életéért, mire sikerült vénát biztosítani, gyógyszereket, infúziót kapott – felváltva élesztette őt újra a férjem és a mentős. Igazi csapatmunka volt” – tette hozzá Éva.

Infarktusa volt

Az EKG értékeiből derült ki, hogy alsófali infarktust kapott az édesapa, akit végül kritikus állapotban szállították a fehérvári Szent György Kórházba. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrségi felvétel