Járművezetés tiltott átengedése és ittas állapotban történő járművezetés miatt emelt vádat a Nagyatádi Járási Ügyészség három férfival szemben. Az elkövetők közül a fiatalabb férfi azért adta át a vezetést a másik ittas társának, mert olyan sokat ivott, hogy már képtelen volt tovább kormányozni.

Anyu verdáját kötötték el

A vádirat szerint a közlekedési szabálysértések miatt már többször is számonkért férfiak 2021 januárjában, hajnalban Lábodról Őrtilos felé indultak közös ismerősükhöz az egyikük édesanyjának autójával, amelynek használatára nem kértek engedélyt. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A határ felé hajtottak

Italoztak a barátjuknál

A férfiak a barátjuk otthonában szeszes itallal dobták fel a hangulatot, majd mindhárman kocsiba ültek, és cél nélkül elindultak. Útjuk során megálltak egy gyékényesi benzinkútnál, ahol nagyobb mennyiségű dobozos sört vásároltak, amit szintén megittak.

Elkezdett hatni az alkohol

Ekkor már a szeszes ital durván éreztette a hatását a fiatalabb férfinál, aki annyira berúgott, hogy hazafelé inkább átadta a vezetést az egyik ittas társának.

Megállították őket

Úti céljukig azonban nem jutottak el, mivel Segesd közelében a nagyatádi rendőrök megállították, és közúti ellenőrzés alá vonták őket. Ezután eljárást indítottak velük szemben az egyenruhások, az ügy pedig átkerült az ügyészséghez.

Ez lehet a büntetésük

A Nagyatádi Járási Ügyészség azt indítványozta a részeg autósokkal szemben, hogy büntetővégzésben pénzbüntetésre és közúti járművezetéstől eltiltásra ítélje őket a Nagyatádi Járásbíróság.

Frontális ütközés volt Pápánál

Mint korábban megírtuk, részegen vezetett és súlyos balesetet okozott egy férfi Pápa közelében. A sofőr az ittassága miatt nem vette észre, hogy az autójával áttért a másik sávba, ahol frontális ütközött egy vele szemben szabályosan közlekedő járművel.

Kicsúszott a kanyarban

A 28 éves férfi 2020. június 20-án, délelőtt közlekedett az autójával Devecser felől Pápa felé. Alkoholos befolyásoltsága miatt azonban egy kanyarban áttért a másik sávba, ahol nekiütközött egy autónak.

Csonttörést szenvedett a vétlen sofőr

A karambol következtében a vétlen autós  6-8 hét alatt gyógyuló, töréses sérüléseket szenvedett, két utasát pedig zúzódásos, könnyű sérülésekkel szállították kórházba. A Veszprém Megyei Főügyészség a vádiratában azt indítványozta a szabálytalan autóssal szemben, hogy kapjon felfüggesztett börtönt, valamint tiltsák el a járművezetéstől. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay