A siófoki ügyészség garázdaság vétsége és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy vélt büntetőfékezés miatt akart bosszút állni.

Egy kikanyarodással kezdődött minden

A vádlott a 7-es főúton gépkocsival kikanyarodott a sértett elé, aki később a belső sávban megelőzte, majd visszasorolt elé, és elkanyarodott jobbra egy mellékutcába.

Büntetőfékeztel?

A vádlott, az ügyészség szerint, az asszony manőverét „büntetőfékezésként” értelmezte, ezért indulatba jött, és követni kezdte őt.

Magára zárta az autót 

Ezt a sértett is észlelte, majd egy idő után azért, hogy kivonja magát a veszélyhelyzetből, a gépkocsijával félre állt, és védekezésként magára zárta az ajtót.

Letörte a tükröt

A vádlott ekkor indulatosan és kiabálva a nő autójához sietett, aminek megpróbálta kinyitni a vezető oldali ajtaját, mivel azonban ez nem sikerült, több alkalommal a gépkocsira ütött, illetőleg egy jól irányzott mozdulattal kitörte a visszapillantó tükör üvegét is, majd távozott a helyszínről.

Tetemes a kár

A sértett gépkocsijában a rongálás következtében közel 200.000,-Ft-os kár keletkezett. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Este már mentek érte a rendőrök

A sértett azonban a telefonjával videófelvételt készített a történtekről, ezért a siófoki rendőrök még aznap elfogták a férfit.

A támadó ökle

Felfüggesztett börtön

A siófoki bíróság az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a férfit, akivel szemben 6 hónap fogházbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 1 évi próbaidőre felfüggesztette.