Tót Gergő pénteken reggel lett rosszul, és hiába érkezett hozzá két mentőegység, köztük egy mentőhelikopter is, sajnos már nem tudtak segíteni rajta. A 40 éves férfi az egyik balatoni horgászversenyen lett rosszul, másfél órát küzdöttek az életéért.

Verseny közben halt meg

Rosszul lett és meghalt egy 40 éves magyar horgász a X. Balaton Carp Cup (IBCC) horgászversenyen pénteken – számolt be a tragédiáról a Pecaverzum. A versenyről a Fishing&Hunting televíziós csatornán sugárzott esti összefoglaló is a tragédia hírével kezdődött.   A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A versenyen lett rosszul

„A mai reggel folyamán Ábrahámhegyen, a 40-es helyen horgászó Holy Right Carp Team tagja, Tót Gergő rosszul lett. Hozzá két mentőegység is érkezett, köztük egy mentőhelikopter is. Körülbelül másfél órán küzdöttek az életéért, de nem sikerült megmenteni” – hangzott el a műsorban, amelynek az elején egy videóval emlékeztek a 40 évesen elhunyt horgászra.

Mentőhelikopter is érkezett

„Egészségügyi okok miatt elhunyt az egyik versenyzőnk. Az Országos Mentőszolgálat helikopteres egysége mindent elkövetett, hogy megmentsék az életét. Az IBCC őszinte részvétét fejezi ki az elhunyt családjának” – közölték a szervezők a Facebookon.

Tihanyban volt az eredményhirdetés

A X. IBCC április 27-én, szombaton 8 órakor véget, az eredményhirdetésre és az ünnepélyes díjátadóra a tihanyi versenyközpont konferenciatermében kerül sor 15 órától.

Így álltak a versenyzők

A mezőny pénteken 23 órakor 13.395 kilogrammnál tartott. Az első helyen 28 darab hallal és 388,35 kilóval a Carpsonbaits 2 áll, második a Nikl&Carp”R´Us Team 2 308,05 kilóval, míg a harmadik a Carpsonbaits 259,58 kilóval. 

35 kilós ponty

A verseny legnagyobb hala és egyben az új balatoni pontyrekord egy 35,625 kilogrammos tőponty, amelyet a siófoki Aranyparton, a 244-es pegen horgászó Aqvarius Team tagja, Hundzsa Ferenc fogott április 24-én.    A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció