A Marcali Járási Ügyészség kisebb értékre, magán- és közokiratok, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközök egyidejű ellopása miatt emelt vádat egy 63 éves nővel szemben, aki két héttel a szakítását követően besurrant a volt élettársa házába, hogy ellopja a tárcáját és a mobiltelefonját. Ugyanakkor az értékeket nem akarta megtartani az asszony, az ellopott holmikat bosszúból inkább a Balaton vizébe dobta.

Szakítottak

A vádirat szerint a 63 éves nő 2021 február elején, a párjával való szakítást követően elköltözött a barátja balatonszentgyörgyi házából, azonban a haragos szakítás miatt a nő később azzal a céllal tért ide vissza, hogy megbosszulja az exét. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Balaton-parton éltek

Bemászott a kerítésen

Mivel tudta, hogy a férfi hol lakik, a nő a kerítésen átmászva az udvarról kb. egy órán át figyelte, hogy a volt élettársa mit csinál bent a házban, majd amikor helyzet adódott, egy sétabottal elfordította a házra felszerelt biztonsági kamerát.

Betört a házba

Amikor elérkezett a pillanat, vagyis a férfi felment az emeletre, a nő a nyitott ajtón keresztül beosont a házba, ahonnan lenyúlt egy pénztárcát, amely tele volt igazolványokkal és a férfi bankkártyájával, valamint egy mobiletelefont is magával vitt összesen 277.500 forint értékben. A megszerzett pénzt azonban nem költötte el a nő, mert ő elsősorban nem lopni akart, csupán bosszúra szomjazott.

Kisétált a tópartra

Ezt követően a 63 éves asszony az ellopott holmikkal együtt elment a Balaton partjához, ahol a közeli strandon belehajította a férfi értékeit a Balatonba. A nő ugyanakkor egy valamivel nem számolt: a szomszédnak is volt biztonsági kamerája.

Felvétel készült róla

Az eseményekről a szomszéd házra szerelt biztonsági kamerája felvételeket készített, amelyek alapján a marcali nyomozók rövid időn belül azonosították és elfogták a tettest. Az eljárás során a nő beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Pénzbüntetéssel sújtanák

Az ügyészség a Marcali Járásbírósághoz benyújtott vádiratában büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására és vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt a nővel szemben.

Éveket is kaphat

A Marcali Járási Ügyészség egyébként meglehetősen enyhe büntetést indítványozott a nővel szemben, ugyanis lopás esetén – még akkor is, ha azt kisebb értékre követték el – két-három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető a tettes. A nőnek valószínűleg nem volt korábban büntetőügye, így az ügyészség feltehetően nem akarta azt, hogy egy büntetlen előéletű személy egy ilyen ügy miatt börtönben végezze. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón a nő akciója

Kiemelt kép: Részlet az ügyészségi videóból