A friss számokon tisztán látható, hogy a koronavírus-járvány ellenére is sokan használják a komppal való utazást a Balatonnál, sőt a forgalom még nőtt is a tavalyi adatokhoz képest. A statisztika ugyanakkor azt is mutatja, hogy egyre többen látogatnak el a magyar tengerhez.

Többen kompoznak

Meglepő, de a járvány idején is többen utaztak kompokkal a Balatonnál, mint tavaly ilyenkor. A számok szerint 2021 januárjában és februárjában több utas választotta a kompot Szántód és Tihany között, mint 2020 év elején – írja a Likebalaton.hu.

Sokan utaztak

Hosszú hétvégén is sokan voltak

A múltheti, március 15-i hosszú hétvégén is sokan leutaztak a Balatonra, és a látogatók közül többen is a kompot választották. A menetrend szerint 40 percenként indított kompok sűrűbben jártak, ezzel is biztosítva, hogy az északi és a déli part közötti átkelés biztonságos és folyamatos legyen. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Imádják a Balatont

„Látjuk, hogy sokan vannak a Balatonnál, amit az is bizonyít, hogy a kompon szállított utasok száma magasabb volt az év eddigi részében, mint tavaly” – mondta a híroldalnak Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

A kompozás is egy program

A statisztikák szerint januárban közel 30 százalékkal, februárban pedig 12 százalékkal volt magasabb a kompos utasok száma. Ez alapján arra lehet következtetni, hogy az emberek vágynak a friss levegőre és a Balatonon való átsuhanásra, arról nem is beszélve, hogy a komppal való utazás felér egy családi programmal is.

Menekülés a bezártságból

A balatoni kompokkal azért is utaztak többen, mint tavaly ilyenkor, mert a járvány és a korlátozó intézkedések idején a többség a szabadba vágyik, és az embereknek szükségük van a friss levegőre és a kimozdulásra. A komp pedig tökéletes választás azoknak, akik a tágas terekre és a biztonságos utazásra vágynak.

Indul a személyhajózás

Ugyan a balatoni kompok egész évben járnak, a tavon történő személyhajózás csak tavasszal indul, és ősszel, októberben zárul. Télen a hajók karbantartását és felújítását végzik.

Nem drágul a hajózás

Veigl Gábor azt is kiemelte, hogy idén nem fognak drágulni a személyhajózás árai, és a pénztáraknál továbbra is megvásárolható lesz a BAHART kártya több típusa, melyek jelentős kedvezményt biztosítanak a jegyek árából. A Balatoni Hajózási társaság egyúttal arra is törekszik, hogy a szolgáltatásaik korszerűek és professzionálisak legyenek, hogy minden utas kényelmesen közlekedhessen a Balatonon.

Megújítják a hajóflottát is

A társaság vezérigazgatója szerint az is fontos, hogy folyamatosan megújítsák a hajóikat: a régieket kipofozzák, valamint új hajókat szereznek be a Balatoni közlekedéshez. Elmondta, hogy idén megkezdődhetett 2 db 45 méteres komp és 2 db 35 méteres katamarán gyártása, a támogatásoknak köszönhetően pedig 2021-ben megújulhat az egész balatoni hajózás. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Komp – Forrás: BudaPestkörnyéke