A 15 éves nagykanizsai fiú a zalakomári általános iskola egyik tanárát bántalmazta, miután a kamasz nem volt hajlandó felmenni az igazgatói irodába. Mivel a tanárok közfeladatot ellátó személyek, ezért az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a fiúval szemben.

Menzán tört ki a balhé

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, hogy tavaly október 22-én, dél körül a zalakomári általános iskola ebédlőjében szabadultak el az indulatok, amikor a 15 éves helyi fiú összeveszett az egyik pedagógussal, aki erre fel is küldte a fiút az igazgatói irodába – írja a Zaol.

Balaton környéki iskolában vesztek össze

Nem akart az igazgatóval beszélni

A tanár felszólításának a fiú nem tett eleget, sőt válaszul ingerülten azt mondta, hogy „azt csinálok, amit akarok, nekem ti nem parancsoltok!”, majd megindult az iskola főbejárata felé. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meg akarta akadályozni

A bejárati ajtónál ott állt egy másik pedagógus is, aki a kezeit széttárva megpróbálta megakadályozni a távozást, és rászólt a fiúra: „nem hallod, mit mondott András bácsi?”. Ekkor a diák félrelökte az ajtónál álló pedagógust, tenyérrel ráütött a bal kézfejére, aztán a kifutott az épületből.

Így komolyabb lehet a büntetés

Az ügyészség szerint a tanító, a napközis foglalkozást tartó pedagógus a nemzeti köznevelésről szóló törvény értelmében közfeladatot ellátó személynek minősül. Tehát a 15 éves fiú nemcsak agresszívan viselkedett, de egy közfeladatot ellátó személy ellen alkalmazott erőszakot.

Vádat emeltek ellene

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a fiúval szemben.

Biztonsági őrök is verekedtek

A BalatonKörnyéke.hu híroldalon is beszámoltunk róla, hogy csoportosan elkövetett garázdaság miatt vádat emelt az ügyészség három siófoki biztonsági őrrel szemben, amiért a tettesek összevertek egy legénybúcsút ünneplő társaságot. A csapat tagjai egy siófoki szórakozóhelyen voltak, amikor az őrök elvezették őket a nyakuknál fogva.

Kiütötték az egyik férfit

A balhé odáig fajult, hogy a társaság tagjai és a biztonságiak a kordonnál lökdösődni kezdtek, majd nagy dulakodás alakult ki. Ennek során az őrök az egyik férfit úgy meglökték és megütötték, hogy a földre esett és eszméletét vesztette.

Börtönbe kerülhetnek

A helyszínre érkező mentők ellátták a férfi sérüléseit, a verekedés során nyolc napon belül gyógyuló fejsérüléseket és agyrázkódást szenvedett. A rendőrök pedig elfogták az agresszív biztonsági őröket, akik közül a legidősebb, büntetett előéletű férfival szemben végrehajtandó, míg két fiatalabb társával szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Siófoki Járási Ügyészség. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay