Lezárták a 82-es főutat Veszprém-Gyulafirátót és Eplény között, mert a lefagyott csapadék miatt több autó elakadt péntek délelőtt – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Nincs kerülőút

A rendőrségi honlapon azt írták, hogy a műszaki mentés idejére az útszakaszon teljes pályás útlezárás van érvényben, terelés nem lehetséges.

Veszprémben esik a hó

Veszprémben hajnalban kezdett hullni a hó, a város útjai, járdái az elősózásnak és előkezelésnek köszönhetően nem csúsznak, jelenleg latyakosak – írja a veol.hu.

Tisztítják az utakat

A városban első körben a fő közlekedési utakat tisztítják meg, valamint a rendőrség, mentők és tűzoltóság körül biztosítja a járható utakat. A második kategóriába tartoznak a meredek mellékutcák, itt szintén hótolást és síkosságmentesítést is végeznek. A harmadik kategóriába az egyéb mellékutcák tartoznak, ahová csak akkor mennek be, ha a hóréteg vastagsága már eléri az 5-8 centimétert.

A házak előtt a tulajdonosoknak kell dolgozniuk

A magántulajdonú ingatlanok előtti járdák takarítása az ingatlantulajdonosok vagy az ingatlanüzemeltető feladata, erre a munkákra a városi közlekedés egyöntetű biztonsága szempontjából szintén nagy szükség van.

Az Útinform jelenti

A 8-as főúton, Körmend belterületén a 164-es km-nél  egy kamion személyautóval ütközött össze. A főutat lezárták, a személyautókat a városon belül, a teherforgalmat a városon kívül terelik. A 82-es főúton, Veszprém és Zirc között egy elakadt kamion okoz több km-es torlódást. Aki teheti, kerülje el ezt az útszakaszt.

Befejezték a műszaki mentést a 82-es számú főúton

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Veszprém-Gyulafirátót és Eplény között, a 82-es számú főúton az útra lehullott és lefagyott csapadék miatt több gépkocsi elakadt 2021. január 8-án, délelőtt. A műszaki mentés véget ért, a főúton a forgalom ismét halad. A rendőrség kéri, hogy körültekintően, fokozott figyelemmel vezessenek.

Eplényben korlátozottan, de működik a síaréna

Csak síelőt és snowboardozót fogad az Intersport Síaréna, kisérő és kiránduló nem léphet be a sícentrum területére. Szánkópályát nem üzemeltetnek. Január 11-én a sípálya területén vadászat lesz, ezért csak 12:00-kor nyitnak! A terület le lesz zárva, belépni szigorúan tilos és életveszélyes.

Időjárás – péntek

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. A Dunántúlon többfelé várható gyenge csapadék: nyugaton, északnyugaton hó, délnyugaton havas eső, eső is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 6 és plusz 1, napközben 0 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet.

Időjárás – szombat

Szombatra virradóra nagyobb területen képződhet (zúzmarás) köd, amelynek egy része napközben is tartósan megmaradhat. A tartósan borult területeken hószállingózás lehet. A minimumhőmérséklet általában mínusz 7 és 0 fok között valószínű. A nappali maximumok mínusz 1 és plusz 5 fok között alakulnak, a tartósan borult részeken maradhat hidegebb az idő.

Időjárás – vasárnap

Vasárnap dél felől tovább növekszik, majd meg is vastagszik a felhőzet. A déli országrészben van nagyobb esély hószállingózásra, havazásra, havas esőre. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 6 és mínusz 1, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között várható – olvasható az előrejelzésben.