Csaknem másfél évtized után indult ismét menetrend szerinti repülőjárat a Sármellék-zalavári repülőtérről. A Wizzair heti kétszeri járata Dortmundot köti össze a Hévíz-Balaton Airporttal.

Német turistaforgalom

Hévízen 2021-ben 174 ezer vendég 659 ezer éjszakát töltött. A Magyar Turisztikai Ügynökség számára kiemelten fontos a német turistaforgalom erősítése a hévízi és a balatoni régióban. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Javuló számok

A járatindításnak is köszönhetően a következő időszakban ezek a számok még tovább javulhatnak, ugyanis már az első öt hónapban 78 ezer vendégéjszakát regisztráltak a fürdővárosban – mondta Jakab Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség marketing- és kommunikációs vezérigazgató-helyettese.

Hévíz, a fontos úticél

Jakab Zsófia elmondta: a Magyarországra érkező német turisták körében Budapest után Hévíz a második legfontosabb úti cél, a német turisták 46 százaléka érkezik ide.

Első járat

A remények szerint a németek részéről tovább erősödhet a magyarországi turizmus, az első dortmundi járattal újságírók is érkeztek Észak-Rajna–Vesztfáliából.

Négyévszakos célpont

Az MTÜ alapfeladata az adatvezérelt ágazatirányítás révén a forgalom ösztönzése, a Balatont pedig mint az egyik leglátogatottabb térséget négy évszakos célponttá tenni – mondta az ügynökség kommunikációs vezérigazgatója.

Regionális repterek

Jakab Zsófia szerint felértékelődtek az utóbbi időben a regionális repülőterek, ezért is kiemelt fontosságú forgalomélénkítő és bevételnövelő hatása miatt az új sármelléki járat. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Wizz Air repülőgép – Forrás: MTI