Az ismert fideszes politikus, Pokorni Zoltán vezette budapesti 12. kerület úgy döntött, hogy teljesen felújítják a szántódi táborukat. A minap már a terveket is bemutatták, egy ellenzéki képviselő rákérdezett, hogy miért nem lesz fűtés. A polgármester elmagyarázta, hogy miért nincs rá szükség.

Leromlott állapot

Budapest 12. kerületének szántódi táborában évről évre iskolások százai kapnak lehetőséget a Balaton-parti vakációra. A tábor infrastruktúrája, különösen a gyerekek elhelyezését biztosító, az 1980-as években készült faházak állapota leromlott, ezért az önkormányzat koncepciótervet készíttetett a népszerű pihenőhely komplex megújítására. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva, a címlapunkon bármikor eléred.

Korszerű lakóegységek

A vázlatterveket jegyző Triskell építésziroda munkatársa, Turi Gergő elmondta, hogy a régi, különálló faházak helyett új, sorházszerűen egymás mellé kapcsolt, könnyűszerkezetű lakóegységek készülnének, ezekben 8-10 fős, nagy légterű szobákat alakítanának ki a gyerekeknek. 

Pokorni Zoltán, a 12. kerület polgármestere

Forrás: Youtube/HírTv

Mászófal is lesz

A jelenlegi, lapos tetős főépületben, ráépítéssel hat újabb szoba jönne létre, továbbá korszerűsítenék a meglévő étkezőteret, konyhát és a mosdókat. Új attrakcióként egy oldalról nyitott, csűrszerű ház épülne, ami mászófallal, pingpongpályával és egyéb, közösségi programok megtartására alkalmas területekkel kínál majd komfortos teret a táborozóknak esős időben, illetve a legforróbb napszakokban, amikor mindenki a hűvösebb, árnyékos helyeket keresi.

110 diák

A gyerekek számára rendelkezésre álló férőhelyek száma nem változik, a továbbiakban is 110 diákot tudnak majd egyidejűleg fogadni, viszont sokkal magasabb minőségű, jobban használható lesz a tábor – mondta Hapszné Tarcsafalvi Eszter 12. kerületi főépítész.

Nem lesz fűtés

Pokorni Zoltán polgármester, Vadász Gábor momentumos képviselő kérdésére arról szólt, hogy a diákok szállása nem lesz fűthető, mivel ezekre télen nincs igény, így nem lenne értelme a jóval nagyobb anyagi ráfordításnak. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva, a címlapunkon bármikor eléred.

Kiemelt lép: illusztráció – Forrás: Youtube