Fonyódon Korda György és Balázs Klári is fellép a Harcsafesztiválon. Balatonbogláron a Neoton Pikniket DJ Dominique követi, Keszthelyen Nemzetközi Verklifesztivált tekernek. Tihanyban a Magyar Tavak Fesztiválja koncertjét hallhatjuk Miklósa Erikával, a Tóth Vera Quartet a Heimann Jazzteraszon zenél. A Balatorium ökológiai és kulturális hétvége Tihanyban és Örvényesen várja a zöldülni vágyókat. Füreden Reformkori séta, Badacsonyban hegy körüli futás vár. A gyerekeknek kisvasút, sétarepülés, varázshajó és kockakiállítás kínál maradandó nyári élményeket.

Harcsafesztivál Fonyódon

A nyár záróeseménye Fonyódon a Harcsafesztivál. Lesz harcsapaprikás, harcsaburger, harcsacsipsz, harcsafilé, halászlé harcsaszelettel és sok más halas finomság. Két napon át családi programok, fergeteges koncertek búcsúztatják a nyarat.

Csak a harcsa a Vigadó téren

Korda György és Balázs Klári Fonyódon

Korda György több, mint 60 éve, míg Balázs Klári több, mint 40 éve van színpadon!
Az igazi legendák, megaslágerekkel nyűgözik le a közönséget péntek este Fonyódon, a Szabadtéri Színpadon.

Neoton Piknik Balatonbogláron

Nyárzáró Neoton koncert a balatonboglári Gömbkilátó tövében, piknik hangulatban. Kapunyitás: 19 órakor, utána DJ Dominique After party.

A Gömbkilátó tövében DJ Dominique és a Neoton

Nemzetközi Verklifesztivál Keszthelyen

Magyar Tavak Fesztiválja, koncert Tihanyban

Ha a zene lélekemelő élményét és a természetben való mozgás örömét ötvözzük, abból olyan szabad ég alatti „zeneterápia” születik, amely valódi felüdülést hoz testnek és léleknek. Nemesen egyszerű gondolat, mégis minden benne van, ami valódi gyógyírt jelent a passzív, ugyanakkor stresszes életmódra és a hangulatromboló, üldögélős bezártságra is, ami korunkban a legtöbbünket jellemez.

Fellép többek közt Miklósa Erika

Pénteken este a Bujtor István Szabadtéri Színpadon a Szolnoki Szimfonikus Zenekar gálakoncertjét hallhatjuk. Fellép többek közt Miklósa Erika, Tóth Vera és a Ruby Harlem zenekar.

A Balaton jövője a tét

Balatorium ökológiai és kulturális hétvége Tihanyban és Örvényesen

A Balatoni Limnológiai Kutatóintézetben és az örvényesi Szabadstrandon minden a Balatonról szól ezen a hétvégén. Strand x workshopok x beszélgetések x lassú tájbejárások x művészeti akciók és mindenmás a Balaton és térségének aktuális ökológiai kérdéseiről.

Tóth Vera Quartet a Jazzteraszon

Nyárbúcsúztató jazzkoncert a Heimann Présház teraszán jó borokkal és egy nagy bulival. Idei fellépőnk a Tóth Vera Quartet. Táncos cipőket fel!

Villaséta vezetővel Balatonfüreden

Reformkori séta Füreden

A történelmi hangulatú épületek történetein túl, érdekfeszítő anekdotákat hallhatnak a híres színésznőről, Blaha Lujzáról vagy az Arany ember című könyv legendás írójáról, Jókai Mórról, valamint a legelsőnek mondott 1825-ös Anna-bálról és a hozzá fűződő hagyományokról.
A séta során a vendégek megcsodálhatják az Anna Grand Hotelt, a Posta házat, a Horváth- Házat és a kuriózumnak számító Füredi Panteont illetve a Kossuth forrást is, ahol izgalmas legendákat hallhatnak Balatonfüred gyógyító vízéről. A séta fényét emeli a csodás környezet, a Rózsakert, a Blaha Lujza Emlékpad, illetve maga a Balaton karnyújtásnyira való közelsége, hangulata.

Fusd körbe a Badacsonyt!

Egy év kihagyás után 6. alkalommal kerül megrendezésre Badacsony első futóversenye, ahol a részvétel a legfontosabb. DŰLŐRE FUTUNK! Mindig egy jó célért állhatsz rajthoz, így ha csak egy balatoni versenyt választasz a szezonra, gyere Badacsonyba és fusd körbe velünk a hegyet – invitálnak a szervezők a szombati futóversenyre.

Látogatás a Festetics Imre Állatparkban

Az Élménypark átépítse alatt az Állatpark kedvezményes jeggyel látogatható!

Keszthelyen már bőgnek a szarvasok

Varázshajó Balatonmáriafürdőről

Pénteken 18 órakor fut ki a kikötőből a Varázshajó. Az élmény minden gyerkőcnek varázslatos lesz!

Az utolsó hajó indul a gyerekek kedvére

Sétarepülés a Balaton felett

Fedezzük fel a Balaton és környékét madártávlatból! Balatonkeresztúrról indulva, többféle útvonalon lehetséges a sétarepülés, tapasztalt pilótával.

Balatoni sétahajózás és gulyásparti Rádpusztán

Siófoki Kockashow Lego kiállítás és játszóház

A gyermekkort végig kísérő LEGO nem csupán egy játék! A siófoki lego kiállításon profi hazai építők lenyűgöző kreációkat, valósághű épületeket, működő járműveket és megannyi érdekes látnivalót alkotnak a sokféle építőelemből. A második alkalommal megrendezett Siófoki KockaShow kicsiknek, nagyoknak és természetesen családoknak is szól. A programok izgalmas, tartalmas élményt nyújtanak, hiszen a kiállítás mellett LEGO játszóház is helyet kapott Siófokon, a Gábor Dénes Főiskola campusa dísztermében.

Legózhat az egész család

Kisvasúttal Balatonfenyvesről

Ingyenes programajánló

A Balatonkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/bahart