Egy elkülönített helyen őrzik Kóbor János hamvait. A decemberben elhunyt zenész földi maradványait még mindig nem helyezték végső nyughelyére. Mivel hamvait két részre osztják, az egyik részét a bazilikában, másik részét pedig a Balatonba szórják. Az Omega menedzsere szerint a hosszú engedélyeztetési folyamat végén járnak, nemsokára mindkét eseményre sor került. A gyászszertartásokon azonban csak a család lehet ott.

Nem temették még el Kóbor Jánost

Már két hónapja, hogy meghalt Kóbor János, hamvait azonban még mindig nem helyezték, helyzhették örök nyugalomra. Az engedélyek ugyan már megvannak, már csak lelkierő kell ahhoz, hogy a család elbúcsúztassa az Omega frontemberét – írja a BudaPestkörnyeke.hu

Két helyen nyugszik majd

Ahogyan korábban is beszámoltunk róla, a család úgy döntött, hogy hamvai egy részét a Szent István Bazilika urnatemetőjében, másik részét pedig a Balatonba szórják.

Kóbor János kívánsága

Kóbor János Benkő László halála után nyilatkozott arról, hogy ő is elgondolkodott azon, hogyha meghal, akkor hol szeretne nyugodni. Azt mondta, hamvait egy helikopterről szórják a Balaton közepére.

Nyilvánosan búcsúztatták

De egyik eseményre sem került még sor. Decemberben ugyan tartottak egy nyilvános búcsúztatót a Bazilikában, ahol családja, kollégái és barátai voltak jelen. De az esemény után nem helyezték el Kóbor János hamvait végső nyughelyén.

Megnyugvást hozhat

„Folyamatosan keresnek, sőt, olykor már számon kérnek a rajongók, hogy mikor lesz Mecky igazi búcsúztatása a kíváncsiság, mert a fájdalom bennük és valamennyiünkben nem csitul. Úgy vagyunk vele, hogy talán valamiféle megnyugvást hozhat a gyászszertartás. Meckyt elengedni szinte lehetetlenség, de az élet megköveteli a magáét: búcsúznunk kell tőle. Ez február végéig megtörténik majd – mondta Trunkos András, az Omega menedzsere a Blikknek.

Bonyolult ügyintézés

A menedzser szerint azért kell ilyen sokat várni a gyászszertartásra, mert hosszú az engedélyeztetési folyamat és az adminisztráció.

Rossz állapotban van a felesége

„Zsóka meglehetősen rossz lelkiállapotban van, és akkor finoman fogalmaztam. Próbál erősnek tűnni, már csak a gyönyörű lányuk, Léna miatt is, de ez embert próbáló időszak számára is. Segítünk, ahogy tudunk, éppen ezért én intézem mindkét gyászszertartás engedélyeit. Merthogy lesz egy szórás a Balatonnál, Mecky hamvainak egy része oda kerül” – mondta Trunkos András.

Csak a család lesz ott

„Másik része pedig a bazilikába. Méltó helyre. A balatoni ceremóniához már megvan az összes engedély, és napokon belül a bazilikával kapcsolatban is ezt mondhatom. Addig a hamvak egy elkülönített szekrényben vannak elhelyezve. Fontos hangsúlyoznom, hogy mindkét búcsúztatón csak a család lesz és lehet ott.

Két szobor is készül

„Ami Meckyt illeti, egy művész már dolgozik a Bátaszék főterén felállítandó, egész alakos álló, és egy másik, Aligán elhelyezendő ülő szobron. Nyáron már ott állhatnak remé­nyeink szerint a rajongók az élethű műalkotások előtt – mondta Trunkos András.

Elkapta a koronavírust

Kóbor János november végén került kórházba, miután elkapta a koronavírust. Állapota napról-napra romlott, ezért mélyaltatásban tartották, gépek segítségével lélegzett. Szervezete azonban két hét múlva feladta a harcot. Felesége különleges engedélyt kapott arra, hogy naponta látogassa férjét. Utolsó perceiben is fogta a kezét.