Megdöbbentő Facebook-bejegyzéssel jelentkezett Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere. Arról számolt be, hogy a TEK állig felfegyverzett kommandósai hurcolták el egy volt beosztottját, Ressinka Imrét, aki most az önkormányzat megbízásából a Petőfi sétány biztonsági vezetője.

Kemény kézzel

Vasmarokkal tartja kézben a dolgokat odalent, mindenre figyel, ha kell odaáll bárki elé és érvényt szerez mindannak, amivel megbíztuk, tapasztalatait pedig rendszeresen megosztja velem és munkatársaimmal – így jellemzi a posztban Lengyel Róbert beosztottját, akit hajnalban vitt el a TEK.

Kinek nem tetszett?

A siófoki polgármester ezután arra utal, hogy Ressinka Imre munkája valakinek szúrhatta a szemét. Természetesen vannak, akiknek ez nem tetszik, vannak, akik szívesen látnák őt valahol máshol, mert zavarja a „köreiket” és bizony alkalmanként közvetve, vagy közvetlenül meg is fenyegették már párszor.

Honnan ismerték egymást?

Előtte felvázolta, hogy Ressinka Imre, aki évek óta az önkormányzat megbízásából biztonsági vezető a Petőfi sétányon. Elsődleges feladata, hogy felügyelje az ottani őrök munkáját, „pontosabban ellenőrizze, hogy a szerződés szerint teljesít-e a biztonsági személyzet a város felé, de általában is figyeljen ott a rendre, jelezze a rendellenességeket, visszaéléseket”.

Jött a TEK

A polgármester beszámolója szerint csütörtök reggel egy ismerőse hívta azzal, hogy Ressinka házánál hajnalban megjelent a TEK, majd „a felesége és a gyereke mellől kióbégatták a házából, megbilincselték és elvitték”. További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva.

Tanút minek visznek el?

A bejegyzés szerint Ressinka Imrét a hajnali elvitele után végül simán elengedtek. Állítólag „ismeretlen személy” bejelentése alapján lőfegyverrel visszaélés és fegyverkereskedelem gyanújával állították elő. Le is foglaltak nála egy legálisan tartott légpuskát.

Pletyka

„Akkor viszont mi indokolta ezt a fajta fellépést? – írta a polgármester, aki azért is tartotta fontosnak a nyilvánosság elé állni a történtekkel, mert a városban máris pletykálnak Ressinka elfogásáról.

A rendőrség válasza

A rendőrség válaszolt az üggyel szintén foglalkozó 444.hu-nak. Azt írták: „Megkeresésére válaszolva tájékoztatom, hogy a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett gyanúja miatt folytat büntetőeljárást, melyről a nyomozás érdekeire hivatkozva jelenleg több információt nem áll módomban közölni” – írta Vajda Eszter r. főhadnagy, sajtóreferens.

Lengyelnek más ügye is van a rendőrséggel

Hivatalból a rendőrségnek is megküldte a siófoki Galerius fürdő üzemeltetésével kapcsolatos belső vizsgálat eredményét dr. Lengyel Róbert, a város polgármestere, aki szerint jelentés alapján több bűncselekmény gyanúja is felmerült – írta meg a Népszava. A hányattatott sorsú fürdő ügyéről mi is rendszeresen beszámoltunk.

A lerohasztott fürdő

A címlapkép a rendőrség felvétele