2021-ben már 39. alkalommal rendezik meg a Balaton-átúszást. Egy frissítő családi sportesemény a magyar tengeren, ami nélkül nem múlhat el a nyár.

Ismét Balaton-átúszás

A távra vállalkozók Révfülöpről indulva Balatonboglárra érkezve ússzák át a Balatont. Az 5,2 km-es táv célzott felkészüléssel leküzdhető. Ha mégis soknak érzed elsőre a teljes távot, várnak a 2,6 km-es féltávval is. További friss balatoni hírekért kattints ide!

Fő a biztonság

A sportesemény biztonságát több mint 100 vitorlásból, tucatnyi kishajóból és motorcsónakokból kialakított úszófolyosóval oldják meg. Itt a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálat szakemberei folyamatosan figyelik és ellenőrzik az úszókat. Összesen 1500 szervező, rendező ügyel a résztvevők biztonságára.

5,2 km klasszikus úszótáv

Az úszók a révfülöpi labdarúgópályáról indulnak és a balatonboglári Platán Strand területén található célba érkeznek. A szokásos úszófolyosón haladnak és a cél előtt 1300 méterrel ide csatlakozik be a Balaton-átúszás féltáv mezőnye is. Az úszófolyosó természetesen elég széles ahhoz, hogy a közös szakaszon a két táv úszói zavartalanul haladhassanak.

2,6 km féltáv

A táv a balatonboglári Platán strandról indul, az 1300 méternél levő bójánál visszafordulva kell visszaúszni a balatonboglári célig együtt az 5,2 km-es táv mezőnyével. Az úszófolyosó természetesen elég széles ahhoz, hogy a közös szakaszon a két táv úszói zavartalanul haladhassanak.

Úszva nem vállalnád be?

Már SUP-on is teljesítheted az 5,2 km-es távot. A SUP-osok az úszóktól teljesen elkülönített folyosón haladnak majd és a klasszikus táv minden teljesítőjével egyetemben Révfülöpről indulnak és Balatonboglárra érkeznek. Az 5,2 km-es távot a SUP típusától függetlenül csak egyéni indulók teljesíthetik, a SUP-on más személy nem tartózkodhat (kutya sem).

Nem lehet visszafelé haladni

A távot csak és kizárólag a Révfülöp–Balatonboglár útvonalon lehet teljesíteni. Balatonboglárról visszaevezni szigorúan tilos! A teljesítés közben az átúszás jelzőbóják menetirány szerinti bal oldalán, max. 30 méteres távolságban kell haladni, illetve a Balaton-átúszás féltáv biztosítóhajóit ugyanilyen módon kell elhagyni. Tilos az úszósávon (bóják és biztosítóhajók közötti terület) belül haladni!

Egy éve tökéletes volt az idő

2021-ben már úsztak a Balatonban

Az Open Water Tournamenten a profik és az amatőrök Balatonfűzfő és Balatonalmádi között három és kilenc kilométeres távokon indulhattak.A kilenc kilométeres viadalon a legjobb időt Gálicz László érte el 1:50:37.48 órával, míg a nőknél Balogh Vivien 1:51:57.66 órás időeredménnyel ért célba.