A Balatonfüredi KSE házigazdaként 27-25-re legyőzte a svéd HK Malmö csapatát a férfi kézilabda Európa-liga selejtezőjében, az első forduló, első mérkőzésén.

    
Statisztika

Balatonfüredi KSE-HK Malmö (svéd) 27-25 (11-14). Lövések/gólok: 44/27, illetve 47/25, gólok hétméteresből: 3/3, illetve 4/2, kiállítások: 8, illetve 14 perc.

Elveszítettek a kapusukat

A hazaiak keretéből a válogatott kapus Bősz Dániel hiányzott, aki sajkacsonttörés miatt több hónapig nem kézilabdázhat.

Jó kezdés, majd megtorpanás

Jól kezdtek a fürediek, de nem tudtak ellépni a svédektől, akik a 13. percben vezettek először (6-7). Mivel a Malmö sorozatban négy gólt dobott, György László vezetőedző időt kért.

Három gólos svéd előny

Csapata tíz percig nem talált be, mert sok volt a pontatlan lövés, az ellenfél pedig egyre hatékonyabban védekezett. Bár ezt követően a BKSE felzárkózott egy gólra, a labdaeladásokkal megnehezítette a saját dolgát, a taktikusan játszó vendégek ismét elléptek és magabiztosan vezettek a szünetben (11-14).

Nem nézett ki jól második félidő eleje sem

A második félidő elején is stabilabban, összeszedettebben játszott a Malmö, de a magyar együttesnek emberelőnyben ismét sikerült felzárkóznia.

Így zárkózott a Füred

Két 3-0-s széria után megint a Balatonfüred vezetett, és mivel a kevés csere miatt a svédek a hajrára elfáradtak, a házigazdák egy négyes gólsorozattal, a vendégek pedig egy időntúli hétméteressel zárták a meccset.

7 gólos Szöllősi

A hazaiak legeredményesebb játékosa Szöllősi Balázs volt hét góllal, Dejan Malinovic és a magyar válogatott Rodríguez Álvarez Pedro öt-öt alkalommal talált be. Andó Arián 40 százalékos védési hatékonysággal járult hozzá a sikerhez.

A Malmö gólzsákjai

A Malmö játékosai közül Magnus Persson és Hampus Jildenback nyolc-nyolc gólt lőtt.

Hogyan tovább

A selejtező második fordulójának sorsolására szeptember 7-én kerül sor. A Grundfos Tatabánya KC a csoportkörben kezdi meg szereplését az Európa-ligában.

Visszavágó

A párharc visszavágóját jövő vasárnap 16.30-tól rendezik. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A meccs képei