Eladták a balatonszemesi kempinget. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. árverésén valmavileg több, mint egymilliárd fotintot fizettek érte.

Másodjára sikerült

Ami első nekifutásra nem sikerült, az másodjára már működött. A második MV-licitnél az utolsó napokban befutott egy ajánlat a kikiáltási áron, ami egymilliárd-tizenhatmillió forint volt. Ez már a második kísérlet volt a balatonszemesi kemping eladására, de az őszi forduló nem járt sikerrel – írja az mfor.hu.

Biztosan nem az önkormányzat

Érdeklődéssel várjuk majd az új tulajdonosok terveit – közölte a balatonszemesi önkormányzat a Facebook-oldalán. Ebből az is kiderült, hogy nem ők a vevők. nnen az is kiderült, hogy az ismeretlen vevő biztosan nem az önkormányzat volt, mert nincsen ekkora tőkéjük, és a vevőt sem ismerik.

Remek helyen van

A strand közvetlenül a vízparton fekszik. Eddig drágának sem vlt mondható. Az eddigi árakat azonban nem kell tartani. Akár új apartmanok is épühetnek a területen.

A kemping most még így ajánlja magát

Balatoni kempingünk családias hangulatú. Saját, homokos, sekély vizű strandja miatt kisgyermekes családoknak is ajánlott. Vendégeink a nyaralást nyugodt, árnyas környezetben tölthetik el, de lehetőség van sportolásra, horgászásra is.

Petíció

A helybéliek ettől félnek, mármint az építkezésektől. Azt várnák el, hogy maradjon a mostani kemping és ne leuxuslakások épüljenek a területen.Néhány nap alatt négyszáznál is több aláírást gyűjottek össze a kétezer lakosú faluban.

Mi lesz a helyén?

A félelmük nem alaptalan, hiszen mindenki hotelkoplexumról beszél, de legalábbis apatmanházak tömegéről.

Nincs több

A balatonszemesi kemping eladásával a Bahartnak már nem maradt több kempingje, hiszen szintén egymilliárd forint körüli összegért tavaly novemberben eladták a balatonboglári Sellő kempinget is. A balatonboglári kempinget a Terebezd Trade Kft. vásárolta meg, míg a balatonszemesi kemping esetében az eredmény hirdetése folyamatban van.

A szálak a focihoz is vezetnek

Az mfor szerint a balatonboglári kemping, több lépés után, egy olyan céghez került amelynek a tulajdonában van egy nagyobbacska építőipari cég. A Horváth Építőmester Zrt., pedig nem más, mint a harmadosztályban szereplő kecskeméti focicsapat tulajdonosa.

További balatoni üzleti hírekért kattints ide!

Címlapfotónk a kemping honlapjáról való