„Ami késik nem múlik”, kezdi a Facebookon megosztott bejegyzését a Veszprémi Utcazene Fesztivál főszervezője, aki szerint a nyár végén sikerülhet megrendezniük az eseményt. A rendezvényt nagyon várják a szervezők és az előadók is, de a rendezéshez szükség lesz a jó járványügyi helyzetre is.

Megrendeznék az eseményt

Muraközy Péter a veszprémi fesztivál főszervezője a közösségi oldalán számolt be a legfrissebb fejleményekről, melyek szerint a szervezők bizakodóak a rendezéssel kapcsolatban. A jelenlegi tervek szerint – ha a vírushelyzet is engedi – augusztus 25-28. között tartanák meg a fesztivált. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Veszprémben fesztiváloznának

Készülnek

„Ami késik, nem múlik! Egy barátunk azt tanította nekünk, hogy ki időt nyer, életet nyer. Ezért úgy döntöttünk, mi is beszállunk az augusztus utolsó hetén zajló programdömpingbe, és az A tervet nélkülözve rögvest a B-t hirdetjük ki. Tehát: 2021. augusztus 25-28. között a Veszprémi Utcazene Fesztiválon tervezzük megmutatni nektek azt a közel 40 nemzetközi fellépőt, akiket már tavaly szerettünk volna! Oltásra fel!” – írta a főszervező, Muraközy Péter a Facebook-oldalán.

Ezt szeretnék összehozni idén is

Ez lesz a Sound sorsa

Mint megírtuk, a koronavírus-járvány tomboló harmadik hulláma miatt Zamárdi nem rendezi meg idén a Balaton Soundot. A rossz hírt március közepén jelentették be a szervezők, akik azt is elmondták, hogy a soproni Telekom VOLT fesztivált sem rendezik meg 2021-ben.

Elhalasztják

“Egyelőre nem látjuk annak realitását, hogy nyár közepére a nemzetközi turisztikai forgalom a korábbi mértékben újrainduljon Európa szerte” – írták korábban a szervezők egy közleményben. Ugyanakkor nem mondtak le teljesen a fesztiválokról, mert nem az egyértelmű törlésről, hanem a halasztásról beszéltek, ugyanis a szervezők azt ígérték, lgközelebb 2022-ben nyitják meg a fesztiválok kapuit a látogatók előtt.

Nem is feltétlenül akarják a Soundot

Az idei Balaton Soundot egyébként nem is szívesen vállalta volna be Zamárdi vezetése, mivel a fesztiválozó tömeg nagy szemetet hagy maga után, amelyet se a helyiek, se a városvezetés nem tűr el. Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere egyébként már korábban is azt mondta, hogy a bulizó tömegeket fogadó gigafesztivált kivezetnék a városból.

Befogadnák

Az elárvult fesztivál azonban azonnal felkeltette az érdeklődést más balatoni polgármesterekben. Balatonboglár, Balatonszemes és Siófok polgármestere is azt nyilatkozta, hogy a településeiken akár még idén is meg lehetne rendezni a Balaton Soundot. Természetesen a végső döntést nem egyedül fogják meghozni, de a Sound kedvező kilátásaira így még van esély. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így áll most a veszprémi fesztivál

Kiemelt kép: Részlet a videóból