Egy egy balatonszabadi családi házban tartottak házkutatást a rendőrök, Több mint 300 gramm kábítószergyanús anyagot, négy-öt kilogramm régészetilelet gyanús ékszert és érmét, valamint átalakított légpuskákat foglaltak le, továbbá a ház udvarán egy kialakított lőteret is találtak.

Jött a TEK is

A rendőrök, az előzetes információk miatt, a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonását is kérték. Velük fogtak el egy férfit. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A behatolás

Légpuskákat alakított át

A nyomozók az 51 éves balatonszabadi férfit „lőfegyver készítésének módszerével elkövetett lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntette”, valamint kábítószer birtoklás miatt hallgatták ki.

Az egyik puska

A rendőrség felvétele

Az érméket a nemzeti múzeum szakemberei vizsgálják

A lefoglalt régészeti leletek eredetét a Magyar Nemzeti Múzeum szakértőinek bevonásával vizsgálják, valamint eljárás folyik annak megállapítására, hogy a gyanúsított háza mögött található lőtér veszélyezteti-e a környéken lévők biztonságát.

A siófoki polgármesternek is van köze hozzá?

Ő kevésbé volt veszélyes, sőt inkább vicces

A 31 éves külföldi állampolgárságú férfi 2019 októberétől az általa üzemeltetett kaposvári áruházban ismeretlen körülmények között beszerzett, gyenge minőségű hamisítványnak minősülő mobiltelefontartókat, valamint parfümöket hozott forgalomba.

Vett már ilyen parfümöt?

A termékek külső megjelenése és formai kialakítása, illetve a rajtuk található márkajelzés megtévesztően hasonlított az eredeti termékekre.

Az ügyészség megmutatja

2,4 millió forint a kár

A forgalomba hozott termékek nagy mennyiségére tekintettel a vádlott a jogosultak iparjogvédelmi jogát megsértve összesen 2.382.867 forint vagyoni hátrányt okozott.