Huszonegy település több mint harminc csapata közül került ki ismét győztesként az északi parti község a vonyarcvashegyi sporttalálkozón.

A nyarat átfogó szabadidős programsorozat, a Mozdulj, Balaton! szombati zárásaként, a résztvevő strandok együttesei mérhették össze egymással az erejüket három sportágban, streetballban, kispályás labdarúgásban és strandröplabdában – tájékoztatott az MTI.

Az eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet az elmúlt évhez hasonlóan, a rendezvény történetében pedig már hatodik alkalommal Ábrahámhegy érdemelte ki.


A sportbarátoknak szerencséjük volt, hiszen a szezon utolsó hétvégéjén kitűnő idő fogadta a résztvevőket a Lido Strandon, a hagyományos nyárzáró sportrendezvényen.

A strandröplabda-tornán csakúgy, mint egy éve, az ábrahámhegyiek bizonyultak a legjobbnak, ezúttal a révfülöpiek előtt. A streetballcsaták is sok izgalmat hoztak, és keszthelyi sikerrel értek véget. A tavalyi győztes balatonfenyvesieknek be kellett érniük a második hellyel. A kispályás labdarúgótornán is egymást érték a látványos mérkőzések, a balatonszepezdiek meg sem álltak az első helyig, vagyis megvédték 2019-es bajnoki címüket.

Az eredmények összesítése alapján a Balaton legsportosabb települése címet idén kiérdemlő Ábrahámhegy mögött Balatonfüred lett a második, Keszthely pedig a harmadik.


A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkársága és a települési önkormányzatok támogatásával, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósult meg.

A szervezők három megye, Veszprém, Zala és Somogy 38 strandján várták a szervezett keretek között sportolni szándékozókat az elmúlt szűk két hónapban.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: unsplash