Több mint 4 kilométeres szakaszon a régi elbontása után épül új gyalog- és kerékpárút az tó északi partján.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. már keresi a kivitelezőt a Balatonkenese–Balatonfűzfő kerékpárút megvalósítására – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból – tájékoztatott róla NIF honlapján.

Legutóbb Örvényes és Tihany között újult meg a Balatoni Bringakör, ez alkalommal a Veszprém-, és Somogy megyét is érintő beruházás fő helyszínei Balatonakarattya, Balatonkenese és Balatonfűzfő lesznek – írja a NIF.

A nyertes ajánlattevőnek több feladata is lesz, derül ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. cikkéből.

Elsőként a kerékpárforgalmi létesítmények megvalósítását kell elvégeznie a Balatoni Bringakör Balatonkenese-Balatonfűzfő közötti szakaszán több mint 4 kilométer hosszan.

Ezen felül a bontási munkák és a kivitelezés is a nyertes ajánlattevő feladata lesz.

Nem csak a kerékpárosok örülhetnek, derül ki a NIF tájékoztatásából, hiszen Balatonakarattyán a 71-es számú főút melletti kerékpárút elbontását követően új gyalog- és kerékpárút valósul meg átvezetéssel a 29-es számú vasútvonalon.

Ráadásul ezen a szakaszon továbbá csapadék csatornát létesítenek és a csomóponti korrekciókat is elvégzik a tervek szerint.

Az új út sokkal biztonságosabb lesz, mivel Balatonkenesén több mint 1 kilométer hosszan szélesítik a 71-es számú főúttal párhuzamos kerékpárutat, majd ezt követően átépítik a Vak Bottyán Strand előtti parkolóhelyeket, mellettük pedig közös gyalog-, és kerékpárút fog épülni.

Kiemelt kép: balatoni kerékpáros (illusztráció) – Forrás: Balatonkörnyéke.hu